Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποια η εικόνα του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας, Δευτέρα απόγευμα

νοσοκομείο
22 Μαρτίου 2021 / 19:08
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξακολουθεί στα χαμηλά φορτία το Σύστημα Υγείας στο νησί. Τη Δευτέρα έγιναν στο νοσοκομείο 59 τεστ κι απ΄ αυτά ένα είναι θετικό, ιχνηλατείται και θα ξαναγίνει το τεστ.

Στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του 4ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς και ένας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 
Σύμφωνα με διοικητικές πηγές, έχει εδώ και δέκα μέρες που λειτουργεί και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή με το AstraZeneca ενώ δεν έγιναν ακυρώσεις συνεπεία του θορύβου που ξέσπασε στην Ευρώπη γύρω από το συγκεκριμένο σκεύασμα.
 
Έτσι ανεβάζοντας ρυθμό, έχουν εμβολιαστεί ήδη, και με τη δεύτερη δόση, οι κάτοικοι των Διαποντίων νήσων αλλά και όλοι στις ψυχιατρικές δομές του Νοσοκομείου (σ.σ. με την πρώτη δόση).
 
Στο μεταξύ μόλις δυο ιδιώτες γιατροί, μέλη του ιατρικού συλλόγου Κερκύρας, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την έκτακτη αρωγή στο ΕΣΥ και το Γενικό Νοσοκομείο. Αν και μέχρι ώρας, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν συντρέξει λόγοι ειδικής ενίσχυσης (σ.σ. η σχετική ειδησεογραφία αφορά μόνον στην Αττική, που η κατάσταση είναι ασφυκτική) ενώ δεν έχει υπάρξει ούτε νύξη από την 6η ΥΠΕ για τη μεταφορά σθενών π.χ. από τα Γιάννενα στην Κέρκυρα.
 
Οι προσπάθειες του ΕΟΔΥ στην Κέρκυρα επικεντρώνονται στην ιχνηλάτηση των νέων κρουσμάτων, με την προσδοκία ότι τα συμπτώματα θα είναι ελαφρά και η νοσηλεία σύντομη και εκτός νοσοκομείου. Η αυξημένη προσοχή επιβάλλεται για τουλάχιστον 10ήμερο, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
 
Λύθηκε και το μυστήριο της διαφοράς των τεσσάρων περιπτώσεων στα κρούσματα που άθροισε το Σάββατο το ρεπορτάζ από νοσοκομείο και Νυμφές με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Κυριακή. Για όσους έχουν παρακολουθήσει το θέμα, γνωρίζεται ότι οι πληροφορίες από τα κλιμάκια και λόγω της επανάληψης του rapid από την Παρασκευή σε κάποιους με μοριακό test, το Σάββατο, είχε ως συνέπεια να καταγραφούν δυο φορές τα ίδια κρούσματα. Στην πραγματικότητα η επιβεβαίωση των κερκυραϊκών κρουσμάτων την Κυριακή ήταν έντεκα, οκτώ από την ευρύτερη περιοχή των Νυμφών και τρία από ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.