Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργασίες ευπρεπισμού του Κοιμητηρίου Γαρίτσας από συνεργεία του Δήμου

Κοιμητήριο Γαρίτσας
22 Μαρτίου 2021 / 14:49

Η πρώτη φάση των εργασιών περιελάμβανε κυρίως επισκευές και αποκατάσταση υπαρχουσών υποδομών

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Σε εκτεταμένες συντηρήσεις, καθαρισμούς και καλλωπισμούς στο χώρο του 1ου Δημοτικού Κοιμητηρίου Γαρίτσας έχει προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η υπηρεσία Καθημερινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.  Η πρώτη φάση των εργασιών περιελάμβανε κυρίως επισκευές και αποκατάσταση υπαρχουσών υποδομών και βαίνει προς ολοκλήρωση ενώ η δεύτερη  θα αφορά σε γενικότερο ευπρεπισμό και καλλωπισμό του χώρου.
           

Τα συνεργεία της υπηρεσίας Καθημερινότητας του Δήμου εργάζονται περί τις δύο εβδομάδες περίπου  στο χώρο και ήδη έχουν προχωρήσει σε επούλωση λακκούβων, σε συντήρηση σχαρών απορροής υδάτων και επανατοποθέτηση πινακίδων. Επίσης συντηρήθηκαν και τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους παγκάκια και παρτέρια λουλουδιών τα οποία ήταν είτε φθαρμένα είτε πεταμένα σε γωνίες του κοιμητηρίου.


           
Η βελτίωση είναι αισθητή μέρα με τη ημέρα και χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου είκοσι φορτηγά με μπάζα ενώ ειδική εργασία έγινε για την απομάκρυνση ριζικών υπολειμμάτων από φοίνικες που είχαν κοπεί σε προγενέστερο χρόνο.
           


Σημειώνεται ότι οι εργασίες γενικότερου καθαρισμού και ευπρεπισμού στο 1ο Δημοτικό Κοιμητήριο Γαρίτσας συνεχίζονται έως ότου η εικόνα του χώρου αποκατασταθεί πλήρως.