Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Cibo… Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στη νοστιμιά του;

advertorial
22 Μαρτίου 2021 / 09:43

Ο λόγος για το νέο γουστόζικο μαγαζί στην καρδιά της Κέρκυρας, λίγα μόλις μέτρα από το νέο Πεζόδρομο, που άνοιξε για να απογειώσει την ημέρα σας με τις λιχουδιές του.

Πρόκειται για μια αμιγώς κερκυραϊκή οικογενειακή επιχείρηση, όπου οι ιδιοκτήτες με βαθιά γνώση και αγάπη για το αντικείμενο, παρασκευάζουν καθημερινά σπιτικά εδέσματα που σε συνδυασμό με τον ποιοτικό τους καφέ είναι τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς μια απαιτητική ημέρα. 
Ο Μάριος, ο ιδιοκτήτης του Cibo, μας μίλησε για τη φιλοσοφία του και με πιο τρόπο φιλοδοξεί να αποτελέσει την πιο δυνατή γευστική εμπειρία της πόλης σε πρωινό, σνακ και brunch!


 
 
-Πώς προέκυψε η ιδέα του Cibo; Πείτε μας λίγα λόγια για τη φιλοσοφία σας!

Το Cibo στην ουσία είναι ένα all day snack cafe, το οποίο έχει τη δική του ιστορία. Ξεκίνησε από την Ιταλία ως ένα mini van τύπου καντίνα με την ιδεολογία του φαγητού του δρόμου, του γνωστού street food, που κάνει θραύση σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφού σήμερα διευκολύνει την τόσο έντονη σε ρυθμούς καθημερινότητά μας. Το σκεπτικό μας ήταν να παντρέψουμε γεύσεις από διάφορες χώρες του κόσμου εντάσσοντάς τες στο Cibo με τη μορφή του street food.


Χαλβάς

-Τι μπορεί κάποιος να «τσιμπήσει» στο Cibo;


Κάποιος που επισκέπτεται το Cibo έχει πάρα πολλές επιλογές. Μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα της επιλέγοντας κάποια από τις πρωτότυπες συνταγές μας. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται η γεμιστή με ομελέτα τορτίγια, σάντουιτς με κοτόπουλο, σνακ χωρίς γλουτένη, χορταστικές σαλάτες, παγωτό, σπιτικά γλυκά ημέρας και άλλα πολλά. 



Ωστόσο εάν κάτι πρωταγωνιστεί στο Cibo αυτό είναι οι αυθεντικές παραδοσιακές πίτες με το χειροποίητο φύλλο. Σπανακόπιτα, τυρόπιτα, κοτόπιτα, μανιταρόπιτα και κάποιες άλλες λίγο πιο «πειραγμένες» έχουν γίνει για τους πελάτες μας το αγαπημένο φαγητό του «δρόμου», αφού είναι στην ουσία μια βουτιά στον κόσμο των αναμνήσεων. Η έντονη γεύση, τα μυρωδικά και το βούτυρο που χρησιμοποιείται στην παρασκευή τους, φέρνουν στη μνήμη εικόνες από τη γιαγιά που έφτιαχνε παραδοσιακές πίτες στο χωριό.
 
-Βλέπουμε πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητα γλυκά! Ποια είναι τα πιο δημοφιλή;

Όλα μας τα γλυκά είναι ημέρας, ενώ τα περισσότερα τα έχουμε θέσει στο μυαλό του καταναλωτή σαν μια πρωινή καθημερινή συνήθεια. Πέρα λοιπόν από τα κλασικά γλυκά όπως το βελούδινο προφιτερόλ και την ζουμερή σοκολατόπιτα, τα περισσότερα από τα γλυκά είναι ιδανικά και για ένα πλήρες πρωινό. Αυθεντικό carrot cake, αρωματική λεμονόπιτα, λαχταριστά muffin, brownies με αλατισμένη καραμέλα συνδυάζουν την απόλαυση και την ικανοποίηση για όποιον επιθυμεί κάτι γλυκό για να ξεκινήσει τη μέρα του!




-Εάν κάποιος έπρεπε να επιλέξει 3 πράγματα να δοκιμάσει στο κατάστημα ποια θα ήταν αυτά;

Στο Cibo προσφέρουμε μια μοναδική γευστική εμπειρία αφού οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Ωστόσο εάν κάποιος θα έπρεπε να επιλέξει τρία συγκεκριμένα πράγματα αυτά θα ήταν ο εκλεκτός καφές μας, ο οποίος εμπεριέχει έντονο άρωμα και γεύση, αφού παρασκευάζεται με δικό μας φρεσκοκομμένο χαρμάνι, η γεμιστή τορτίγια με ομελέτα, γαλοπούλα και λαχανικά ή μια παραδοσιακή πίτα και φυσικά ένα γλυκό σνακ για το διάλειμμα στο γραφείο, όπως μια θρεπτική μπάρα δημητριακών ή ένα muffin


-Πώς προέκυψε η ιδέα της προσθήκης του delicatessen εντός του καταστήματος;

Το delicatessen ήταν απλά μια έξτρα πινελιά που σκεφτήκαμε να προσθέσουμε, η οποία εξελίχθηκε πολύ πετυχημένα! Στο Cibo μπορεί κανείς να βρει εκλεκτά ελληνικά και αυθεντικά ιταλικά προϊόντα. Στη βιτρίνα πρωταγωνιστούν τα βουβαλίσια προϊόντα όπως το βούτυρο, η mozzarella, η burrata, το prosciutto κ.α. Ασφαλώς όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι αυτά με τα οποία παρασκευάζονται όλα τα σάντουιτς και τα σνακ του Cibo!



Φεύγοντας από το κατάστημα το μεράκι, η επιμονή η φαντασία της ταλαντούχας ομάδας του Cibo, αλλά και τα εδέσματα που μας προσέφερε ο Μάριος μας εξέπληξαν τόσο ευχάριστα, αφού αποτελούν αναμφίβολα σημαντικό λόγο για να το επισκεφθεί κανείς. Συστήνουμε λοιπόν στον Κερκυραίο, εάν επιθυμεί μια ασυναγώνιστη εμπειρία απίστευτης νοστιμιάς, να εντάξει το Cibo στην καθημερινότητά του πραγματοποιώντας απλώς μια μικρή παράκαμψη από την ευθεία του νέου Πεζόδρομου προς τη Λαϊκή αγορά.
All Day Breakfast & Brunch Restaurant - Coffee Shop
·  Σταματίου Δεσύλλα 15
·  26610 42405
·  Cibo Corfu
·  Cibo Corfu
·  Cibo.gr

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ