Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επετειακή συναυλία της Παλαιάς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Παλαιά Φιλαρμονική
19 Μαρτίου 2021 / 12:56

Δείτε τη συναυλία σε live streaming από το enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας τιμά τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας με συναυλία της μπάντας της, την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 στις 19:00, σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) μέσα από τη σελίδα και το κανάλι της Φιλαρμονικής στο youtube και ταυτόχρονη αναμετάδοση από το enimerosi.com.

Η επετειακή μουσική εκδήλωση συμπίπτει και με τα 180 έτη από τον πρώτο εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου από το ίδρυμά μας (Μάρτιος 1841), ο οποίος τις επόμενες δεκαετίες απέκτησε ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο των γεγονότων που οδήγησαν στην Ένωση του 1864.

Η συναυλία έχει ως άξονα αναφοράς τον τρόπο με τον οποίο μουσουργοί της Επτανήσου προσέγγισαν και μεθερμήνευσαν την Ελληνική Επανάσταση μέσα από την τέχνη των ήχων. Θα αποδοθούν συνθέσεις του Παύλου Καρρέρ (Εισαγωγή στην όπερα “Φροσύνη”), του Διονύσιου Βισβάρδη (απόσπασμα από το “Αγροτικό Τρίπτυχο”) και του σπουδαγμένου στη Φιλαρμονική μας μουσουργού και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών, Σπυρίδωνος Καίσαρη (“Ελληνική Πανήγυρις”).

Σε πρώτη παρουσίαση θα ακουστεί και η επετειακή συμφωνική φαντασία του αρχιμουσικού μας Σπύρου Προσωπάρη με τίτλο “1821”, προσφέροντας έτσι και ένα καινούργιο έργο στην πρωτότυπη μουσική παραγωγή του νησιού μας.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι απών ο Ισόβιος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Παλαιάς Φιλαρμονική, Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος, και το εμβληματικό έργο του “Ύμνος εις την Ελευθερίαν”, από το οποίο θα ακουστούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Η συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 ακριβώς, αυτονοήτως θα λάβει χώρα χωρίς την παρουσία κοινού και φυσικά κατόπιν ειδικής αδείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.