Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά ο εμβολιασμός στα ειδικά σχολεία

ΑμΕΑ
19 Μαρτίου 2021 / 11:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να προγραμματίσουν ραντεβού για εμβολιασμό καλεί ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Κέρκυρα, τους γονείς παιδιών με αναπηρία καθώς και το προσωπικό των μονάδων Ειδικής Αγωγής.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει: Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας , μετά από ενημέρωση που είχε  από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα με την  αρ. πρωτ 30420/Δ3/16-3-2021 εγκύκλιο το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,  καλεί τους γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών/ τριών (ηλικίας 16 ετών και άνω), τους  Εκπαιδευτικούς, το Ειδικό́ Εκπαιδευτικό́ Προσωπικό́ (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό́ Βοηθητικό́ Προσωπικό́ (Ε.Β.Π.) των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιασμού́ στο Υπουργείο Υγείας να προγραμματίσουν άμεσα ραντεβού́ στην ιστοσελίδα: https://emvolio.gov.gr σύμφωνα με τι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η ανωτέρω εγκύκλιος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της συγκροτημένης δουλειάς του αναπηρικού κινήματος και των οργανώσεών των ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των ειδικών σχολείων, τα οποία είναι τα μόνα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης, όπως και μοναδικές δομές των ΚΔΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠ-ΑμεΑ που λειτουργούν σήμερα μετά από δυναμικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις της ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αφενός μεν για να μην επαναληφθούν οι βαριές ψυχολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές των παιδιών με αναπηρία του lockdown περυσινού  Μαρτίου, αφετέρου να ανακουφιστούν και στηριχθούν οι οικογένειές τους.

Επιπρόσθετα ενημερώνουμε ότι έχει προηγηθεί και η διεκδίκηση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την πρόσληψη πρόσθετου ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών στα ειδικά σχολεία, για την καλύτερη ασφαλή λειτουργία τους.
  
                                        Με εκτίμηση

  Ο Πρόεδρος                                                                              Η   Γραμματέας 
         

Ζουμπουλίδης Σπυρίδων                                                                 Κοντού Μαρία