Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Μάντζαρος» τιμά την 200η επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

Συναυλία
16 Μαρτίου 2021 / 17:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή της σημαντικής επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος,

με τμήμα του μουσικού της σώματος και κατόπιν σχετικής άδειας από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, θα πραγματοποιήσει ως πρώτη εκδήλωση στις 25/3, βιντεοσκοπημένη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (κεκλεισμένων των θυρών), η οποία θα μεταδοθεί την ίδια μέρα από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς “Corfu channel” και “Start media”, καθώς και από τις διαδικτυακές σελίδες της ΦΕΜ και το YouTube, σε ώρες που θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως με νεότερο δελτίου τύπου.

Το μουσικό σώμα, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, θα ερμηνεύσει έργα, τα οποία σχετίζονται θεματικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν έργα του Ν.Χ. Μάντζαρου (Συμφωνίες αρ. 2 και 4), αποσπάσματα από τον «Ύμνο στην Ελευθερία», όπως επίσης και η «Ρομάντζα» για σόλο τρομπέτα με σολίστ τον κ. Τάσο Ασπιώτη. Επίσης έργα του Παύλου Καρρέρ εισαγωγή από την όπερα «Φροσύνη» [Una Vendetta di Ali Pascia], και αποσπάσματα από την όπερα «Δέσπω».

Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζει η ΦΕΜ στη διάρκεια ολοκλήρου του επετειακού έτους 2021 για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η «Μάντζαρος» η οποία έλαβε κατά την ίδρυση της τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας, έχοντας πρωτοστατήσει για 131 χρόνια τώρα στην προσφορά στον πολιτισμό και την εκπαίδευση της πατρίδας μας, θεωρεί υποχρέωση της να τιμήσει, ειδικά φέτος, το μέγιστο γεγονός της Εθνικής παλιγγενεσίας και μάλιστα να πρωταγωνιστήσει στους εορτασμούς αυτούς.