Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξίδεψε στην αιώνια μνήμη, ο Λευκιμμιώτης δημοσιογράφος, Βασίλης Κουλούρης

κουλούρης βασίλης
14 Μαρτίου 2021 / 18:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βασίλης Κουλούρης (65) έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, το βράδυ του Σαββάτου, σκορπίζοντας τη θλίψη στους δικούς και τους φίλους του.

Αδελφός της Αλεξάνδρας, γαμπρός του πρ. βουλευτή Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχη Κοντομάρη. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε την απώλεια του.
 
Γεννήθηκε στην Λευκίμμη της Κέρκυρας. Πήγε στην Αθήνα για σπουδές στην ΑΣΟΕΕ. Το γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, τον βρήκαν πρωτοετή φοιτητή, να συμμετέχει ενεργά στην εξέργερση.
Στην επαγγελματική του ζωή διακρίνονταν για την υψηλή επαγγελματική του επάρκεια, την συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και την αντικειμενικότητα με την οποία κάλυπτε το δύσκολο οικονομικό/χρηματιστηριακό ρεπορτάζ.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην Αυγή λίγο πριν τα τέλη της 10ετίας του ’70.  Σχεδόν μια 10ετία αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΡΑ 4, όπου ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων και συνέδραμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ζωντανού ραδιοφώνου με 24ωρο πρόγραμμα . Αργότερα μετακινήθηκε στην ΕΡΑ 1 έχοντας και πάλι διευθυντική θέση. Από την συγκεκριμένη συχνότητα βγήκε, το 1990, η καθημερινή εκπομπή «Ο Ήχος του Χρήματος».
Εργάστηκε στον Επενδυτή από το πρώτο φύλλο της έκδοσης, όπου καυτηρίαζε με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα σε στήλες γνώμης, με πλέον χαρακτηριστική  τη στήλη που έφερε ως υπογραφή το όνομα του Αριστοφανικού ήρωα «Στρεψιάδης». 

Εργάστηκε επίσης, στην Απογευματινή, την Καθημερινή -όπου και διατέλεσε διευθυντής σύνταξης του οικονομικού ενθέτου- και έκλεισε τον εργασιακό του βίο -επίσης ως διευθυντής σύνταξης- στον Κόσμο του Επενδυτή, όπου ήταν υπεύθυνος για το οικονομικό ένθετο της εφημερίδας.

Η κηδεία του θα γίνει στο ναό των Αγίων Πάντων στην Λευκίμμη της  Κέρκυρας την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.
 
Ο ανηψιός του, Σπύρος Κοντομάρης έγραψε με το άγγελμα του κακού νέου: 

Έφυγε ο Καπετάνιος μας, έφυγε ο Καθοδηγητής μας
αυτός που μας έκανε να λατρέψουμε τη Λευκίμμη
αυτός που μας έμαθε να γλεντάμε
αυτός που μας έμαθε να μην κρατάμε τίποτα για μας να τα δίνουμε όλα για τους άλλους
ο λατρεμένος μας 
ο μπάρμπας μας ο Βασίλης ο Κουλούρης
ο Ευεργέτης μας
Μπιζοβολιά στον παράδεισο απόψε μπάρμπα
είσαι ήδη στο Μώλο δεύτερο γότολο
εκεί θα σε βρίσκουμε πάντα.

Το enimerosi.com εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συναδέλφους του.