Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια για τη διαχείριση απορριμμάτων

διαχείριση απορριμμάτων
12 Μαρτίου 2021 / 10:23

Το Σάββατο 13/3/2021 στις 6.30μμ, μέσω της πλατφόρμας Zoom

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση/συζήτηση το Σάββατο 13/3/2021 στις 6.30μμ 
μέσω της πλατφόρμας Zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/82426437455
με θέμα :
«Ούτε θάψιμο, ούτε κάψιμο. Θέσεις για λύση που σέβεται ανθρώπους και περιβάλλον, Αγώνας κόντρα στη κερδοσκοπία του κεφαλαίου».

Η πρόσκληση

Οι εξελίξεις και στο μέτωπο της διαχείρισης των απορριμμάτων από την κυβέρνηση και τις περιφέρειες και τους δήμους είναι καταιγιστικές. Η πολιτική επέλασης του κεφαλαίου στη φύση και το περιβάλλον και η επιδίωξη κάθε δραστηριότητα να μπαίνει στην υπηρεσία της παραγωγής κέρδους για το κεφάλαιο σε όλα τα επίπεδα αποτυπώνεται και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν είμαστε αντιμέτωποι μόνο με την συνέχιση της καταστροφικής αντιπεριβαλλοντικής διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και περιφερειακές διοικήσεις - του έτσι κι αλλιώς αντιπεριβαλλοντικού καπιταλιστικού μοντέλου στην παραγωγή και κατανάλωση που πολλαπλασιάζουν την παραγωγή σκουπιδιών.

Είμαστε ταυτόχρονα αντιμέτωποι και με την ένταση της περιβαλλοντοκτόνας πολιτικής από την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τους δήμους που επιταχύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος σε όλα τα επίπεδα ενώ επεκτείνουν τους ΧΥΤΑ με την κατασκευή μεγάλων εργοστασίων σύμμεικτων απορριμμάτων και με προώθηση της επικίνδυνης καύσης. Ενώ, την ίδια ώρα, εισάγουν σειρά φόρων και τελών μετακυλίοντας το κόστος στους πολίτες.

Οι κινήσεις της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας σε περιφέρειες και δήμους έχουν μια σημαντική παρουσία στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή. Με παρεμβάσεις και ψηφίσματα μέσα στα συμβούλια αλλά και με κινητοποίηση ενάντια στην καταστροφική τους πολιτική εκεί που λαμβάνονταν οι όποιες αποφάσεις. Με ανάδειξη του πυρήνα της πολιτικής του κεφαλαίου και στόχο την ανάπτυξη διεκδικητικού μαζικού κινήματος στην πόλη.

Ταυτόχρονα, για να αναμετρηθούμε με το ύψος της επίθεσης, απαιτείται σήμερα ένας προγραμματικός επανεξοπλισμός και η συλλογική συζήτηση των κινήσεων μας με βάση την εμπειρία τους. Η ενιαία στάση απέναντι στο σχέδιο του αντίπαλου, το ενοποιητικό διεκδικητικό πλαίσιο για τα κινήματα σε όλη τη χώρα και η ενιαία λογική διεξόδου στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε μια φιλική κατεύθυνση για τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Αυτός ο αγώνας πρέπει να ενωθεί με τα κινήματα υπεράσπισης της ζωής ολόκληρων περιοχών που γίνονται σκουπιδότοποι και μετατρέπονται στην πίσω αυλή της κοινωνίας με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Δυτικής Αττικής με τον ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και την καρκινογόνα Καύση στο Βόλο.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι αριστερές, ριζοσπαστικές και αντικαπιταλιστικές περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις οργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση των κινήσεων πανελλαδικά :

Θα ξεκινήσει με αρχικές τοποθετήσεις από:

- την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Τουλγαρίδη

- την Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά, από τη Ζωή Μυλωνοπούλου, εργαζόμενη στους ΟΤΑ

- την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία, από τον περιφερειακό σύμβουλο Στάθη Ντούρο

- Θα ακολουθήσει παρέμβαση τη Χρυθάνθη Αντωναροπούλου, κάτοικο Φυλής και αγωνίστρια του κινήματος ενάντια στο ΧΥΤΑ.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και κατάθεση θέσεων και εμπειριών από τις υπόλοιπες κινήσεις ενώ στη συνέχεια θα διατεθεί και χρόνος για παρεμβάσεις από συλλογικότητες και αγωνιστές.
η περιφερειακή κίνηση
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ