Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Υπάρχει ακόμα ελπίδα;

Εμβόλιο
11 Μαρτίου 2021 / 16:30

«Ενώ με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εμβολιασμών, στην Κέρκυρα οι εμβολιασμοί καθυστερούν σημαντικά, με χειρότερο ποσοστό (περίπου 4%) από το ήδη χαμηλό της υπόλοιπης Ελλάδας (περίπου 6%) επικοινωνιακές φιέστες προσπαθούν να υποκαταστήσουν την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες (εμβολιασμοί Διαπόντια νησιά και Παξοί)»

Η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας


Ένας χρόνος πανδημίας πέρασε ήδη, με αλλεπάλληλα αδιέξοδα lockdown ακορντεόν, με τους τελευταίους 5 μήνες σε ένα παρατεταμένο lockdown εγκλεισμό, με την ελπίδα μήπως ο ιός αποφασίσει από μόνος του να αποχωρήσει,γιατί από ότι φαίνεται με αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει ελπίδα. Ένας χρόνος, με την κυβέρνηση να έχει αποτύχει παταγωδώς στη  διαχείριση της πανδημίας  με την κοινωνία διαλυμένη οικονομικά,  κοινωνικά και ψυχολογικά και με καθημερινή καταπάτηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων , προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το δικό μας καλό και για την προστασία της υγείας μας!

Και ενώ με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εμβολιασμών, στην Κέρκυρα οι εμβολιασμοί καθυστερούν σημαντικά, με χειρότερο ποσοστό (περίπου 4%) από το ήδη χαμηλό της υπόλοιπης Ελλάδας (περίπου 6%). επικοινωνιακές φιέστες προσπαθούν να υποκαταστήσουν την  αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες (εμβολιασμοί  Διαπόντια νησιά και Παξοί).

Κατά τα άλλα το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει σχεδόν μετατραπεί σε νοσοκομείο covid με περικοπή κατά 80% των τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων ,αυξάνοντας όπως είναι επόμενο κατά πολύ τη νοσηρότητα από άλλα νοσήματα. Βάση με όσα διατυμπανίζονται από τη διοίκηση του νοσοκομείου περί δήθεν προσλήψεων εν μέσω πανδημίας, για τις οποίες αρνείται να δώσει συγκριτικά στοιχεία, ακόμα και στο βουλευτή μας, θα έπρεπε να έχουν σταματήσει οι μετακινήσεις ιατρών από τα κέντρα υγείας στο τμήμα επειγόντων. Όμως οι μετακινήσεις αυτές αντί να μειωθούν αυξήθηκαν!

Αυτό σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις έλλειψη παραϊατρικού προσωπικού στα κέντρα υγείας έχουν οδηγήσει 2 από τα 4 κέντρα υγείας του νησιού να μην λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα εξαιτίας της έλλειψης γιατρών. Έτσι οι εμβολιασμοί καθυστερούν και οι υπερήλικες ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις για εμβολιασμό στην Πόλη, στον Άγιο Μάρκο και στη Θεσπρωτία !!! ..Όσοι φυσικά μπορούν..

Κάπως έτσι η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού δεν αναμένεται πριν το 2023!

Με τα αυξημένα κρούσματα μεταξύ μαθητών και καθηγητών επιβεβαιώθηκε και στην εκπαίδευση ο τυφλός χαρακτήρας των μέτρων, καθώς χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο αποσυμφόρησης των μαθητών και προσλήψεων καθηγητών, χωρίς τακτικά τεστ , επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση στα κρούσματα, κάποιοι μας μιλούσαν για προστασία και μάσκες σεντόνια και ανοιχτά παράθυρα.

Η ταυτόχρονη αποκάλυψη του σκανδάλου των εκτός λίστας εμβολιασμών με την ιλαροτραγωδία με πρωταγωνιστές σημαίνοντα στελέχη της τοπικής κοινωνίας και επιφανείς νεοδημοκράτες, δείχνει στοιχεία απόλυτου νεποτισμού, παρακμής και ασυδοσίας, που από ότι φάνηκε δεν αποτελούσε «προνόμιο» μόνο της Κέρκυρας. Η συνέχεια όμως  με τις γνωστές «παρενέργειες» μιας δήθεν τραγωδίας είχε σαν αποτέλεσμα τον έντονο σκεπτικισμό και τις ακυρώσεις πολλών προγραμματισμένων εμβολιασμών, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα  μας αποκάλυψε ότι βρήκε τη λύση κατά του ιού. Μας υποσχέθηκε 50 αστυνομικούς αφού αξιολόγησε ως προτεραιότητα την πρόσληψη  αστυνομικών αντί για υγειονομικούς!! Τόσο απροκάλυπτο θράσος μιλώντας στους ιθαγενείς. Μήπως νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο?.
Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                  Κέρκυρα 11/03/2021