Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογές στην ΕΟΚ - Εννέα ομάδες από την Κέρκυρα ψηφίζουν

Μπάσκετ
11 Μαρτίου 2021 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Για το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα για την Κυριακή 28 Μαρτίου έχουν οριστεί οι εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ.

Εκλογές, στις οποίες αυτή τη φορά δεν θα ψηφιστεί ο επί δεκαετίες πρόεδρος Γ. Βασιλακόπουλος, αφού με βάση τον νέο αθλητικό νόμο δεν έχει δικαίωμα υποψηφιότητας.
 
Στις εκλογές αυτές θα υπάρξουν τρεις υποψήφιοι πρόεδροι με τα έως τώρα δεδομένα, ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας και πρώην Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πατρών Βαγγέλης Λιόλιος και ο γιατρός και μέλος της Ε.Π. της ΕΟΚ.  Άγγελος Παπανικολάου.
 
Με βάση τον νέο αθλητικό νόμο, δικαίωμα να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές έχουν μόνο τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α. Στην Κέρκυρα πιστοποίηση έχουν εννέα σωματεία. Αυτά έχουν και δικαίωμα ψήφου και είναι ο Κερκυραϊκός, η ΓΕΚ, ο Ιόνιος, ο Λέων, ο Ποσειδώνας Παξών, ο Πήγασος Ν. Κέρκυρας, ο Ναυσίθοος, ο Ι. Καποδίστριας και η Σχερία, Εκτός έμειναν προς το παρόν ο Φαίακας, ο Κένταυρος και οι Αλυκές που δεν έχουν πάρει πιστοποίηση, αλλά όποια ομάδα μπορέσει να πάρει τις επόμενες μέρες, καθώς έχει δοθεί παράταση, τότε θα έχει και δικαίωμα ψήφου.     
 
Μέχρι σήμερα περισσότερα από πεντακόσια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου και ο εκλογικός κατάλογος λογικά την Παρασκευή 12/3 θα κλείσει αφού με βάση τον νόμο πρέπει για να επικυρωθεί τουλάχιστον 15 μέρες πριν τις εκλογές. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια