Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη φιλίας από τον νέο καθολικό Αρχιεπίσκοπο στην Φ.Ε. «Μάντζαρος»

Μάντζαρος
11 Μαρτίου 2021 / 15:25

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει λάβει ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, να επισκεφθεί τα ιστορικά και πολιτιστικά σωματεία του τόπου.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δ.Σ. Φιλαρμονικής Μάντζαρος). Με μεγάλη χαρά σήμερα ο Πρόεδρος της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» κ. Ιωάννης Τριβιζάς, το Διοικητικό της Συμβούλιο, καθώς και ο Αρχιμουσικός της κ. Σωκράτης Άνθης, υποδέχθηκαν στην έδρα της Φιλαρμονικής τον νέο Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, Σεβασμιώτατο π. Γεώργιο Αλτουβά.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει λάβει ο Σεβασμιώτατος, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, να επισκεφθεί τα ιστορικά και πολιτιστικά σωματεία του τόπου μας.

Η επαφή του με την «Μάντζαρος» ήταν τόσο εθιμοτυπική, όσο και ουσιαστική, αφού ο νέος Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής μας στο ιστορικό κτήριο της «Μάντζαρος», στις αίθουσες της και στο Αρχείο της, ενώ του μίλησε για την ιστορία της Φιλαρμονικής, για την πορεία της, τις προσωπικότητες που διαχρονικά την κόσμησαν, τα βραβεία της και την εν γένει τεράστια δραστηριότητα της και προσφορά της στον τόπο.

Μάλιστα ο κ. Τριβιζάς δεν παρέλειψε να αναφέρει στον Σεβασμιώτατο, ότι έκτος του ότι η «Μάντζαρος» διαχρονικά είχε την χαρά να έχει στους κόλπους της πολλούς μουσικούς Χριστιανούς - Καθολικούς, ήταν και η πρώτη από τις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, η οποία συμμετείχε στην μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση της καθολικής εκκλησίας της Κέρκυρας, δηλαδή στην Λιτανεία της Αγίας Δωρεάς, ενώ επί σειρά ετών, σε άριστη συνεργασία με την καθολική Αρχιεπισκοπή, πραγματοποιούσε την ετήσια μεγάλη Πασχαλινή της Συναυλία στον καθολικό “Duomo”.

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων από τις δυο μεριές.
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος εκδήλωσε την ευχαρίστηση του από την επαφή που είχε με την «Μάντζαρος», εξήρε το έργο της, δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Φιλαρμονική μας και ευχήθηκε ότι στο μέλλον θα επιδιώξει μια στενότερη ακόμα συνεργασία μαζί της σε όλα τα επίπεδα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Τριβιζάς