Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Προστατεύστε τη Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ
11 Μαρτίου 2021 / 14:11

«Η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου πρέπει να είναι η συσπείρωση γύρω από το αίτημα να μπει τέλος στον κύκλο αυτό που άρχισε και συνεχίζεται με ευθύνη της κυβέρνησης».

Η κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε είναι μεγάλη. Ο κύκλος της βίας, που θυμίζει άλλες εποχές, άνοιξε εδώ και καιρό με την εισβολή στο σπίτι της οικογένειας  Ινδαρέ, τις εκκενώσεις καταλήψεων (στοχευμένες κυρίως σε μετανάστες με μωρά παιδιά), τα γεγονότα στα Εξάρχεια, τον εξευτελισμό νέων ανδρών και γυναικών με ξεβρακώματα και βίαιους σωματικούς ελέγχους, την αδικαιολόγητη καταστολή στο εφετείο με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Ζακ, τη διαρκή και αδικαιολόγητη ατιμωρησία των αστυνομικών σε όλα τα περιστατικά, την εισβολή στα Πανεπιστήμια και κορυφώθηκε  με τον ξυλοδαρμό ενός νέου σε μια ήσυχη πλατεία της Αθήνας από αστυνομικούς.

Ο κύκλος αυτός της βίας έφερε ως αποτέλεσμα τον βάρβαρο ξυλοδαρμό ενός νέου αστυνομικού, τον οποίο όλοι καταδικάζουμε.  Αυτός ο κύκλος πρέπει να σταματήσει.

Την ευθύνη για τον  τερματισμό αυτής της κατάστασης την έχει αποκλειστικά  ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρέπει και οφείλει θεσμικά να εγγυηθεί την ενότητα και την κοινωνική συνοχή.

Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης κινείται και επενδύει στην αντίθετη κατεύθυνση, τον διχασμό και την αποποίηση των ευθυνών του. Ο πρωθυπουργός δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ψέλλισε ούτε μισή λέξη για τα πολυάριθμα θύματα της αστυνομικής βίας. Μόνο στον αστυνομικό των ΔΙΑΣ αναφέρθηκε. Νομιμοποιεί και καλύπτει έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο τα πογκρόμ των προσαγωγών, των συλλήψεων, το ξύλο, τα δακρυγόνα, το βασανισμό δεκάδων συλληφθέντων, τις παρανομίες και αυθαιρεσίες της αστυνομίας που κορυφώνονται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός αφού απέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πράγμα που ομολογείται πια ευρύτατα από πλήθος γιατρών και επιστημόνων που προτείνουν εντελώς διαφορετικό μείγμα μέτρων από αυτό της κυβέρνησης, αφού απέτυχε στην συγκράτηση της οικονομικής ύφεσης, που έχει αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες να βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας, επιστρατεύει την αστυνομία ως ύστατο όπλο παντού, από τη διαχείριση της πανδημίας μέχρι τα πανεπιστήμια. Τίποτα από αυτά δεν θυμίζει δημοκρατικό πολίτευμα.

Η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου  πρέπει να είναι η συσπείρωση γύρω από το αίτημα να μπει τέλος στον κύκλο αυτό που άρχισε και συνεχίζεται με ευθύνη της κυβέρνησης. Η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου θα είναι η περιφρούρηση της δημοκρατίας. Ανυποχώρητα. Με δύναμη και αποφασιστικότητα.