Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι άλλο περιστατικό τηλεφωνικής εξαπάτησης στην Κέρκυρα με λεία 6.500 ευρώ!

Τηλεφωνική απάτη
11 Μαρτίου 2021 / 11:23

Ο δράστης τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης και παρουσιάστηκε ως αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιστατικό τηλεφωνικής εξαπάτησης πολίτη, καταγράφηκε την Τετάρτη από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Ο δράστης τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης και παρουσιαζόμενος ως αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την επιθυμία να προβεί στην άμεση αγορά προϊόντων. Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους και με το πρόσχημα της λανθασμένης καταβολής μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από το απαιτούμενο, ο επιτήδειος  έπεισε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, να καταθέσει χρηματικό ποσό ύψους 6.500 ευρώ, ως μέρος της υποτιθέμενης διαφοράς τους.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό,  η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, τους ζητούνται από άγνωστα άτομα που παρουσιάζονται ως κρατικοί ή τοπικοί φορείς, η καταβολή χρηματικών ποσών ή η παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.