Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ανύπαρκτη» η Γ΄ Εθνική για τους ιθύνοντες

Αγωνιστική δραστηριότητα
08 Μαρτίου 2021 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί από το Σάββατο 6/3 ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στις υψηλές κατηγορίες που περιλαμβάνεται στη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 895)

να επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά η Γ΄ Εθνική παρέμεινε στον πάγο και είναι «ανύπαρκτη» για τους ιθύνοντες. Αυτό ισχύει και για ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα, που βρίσκονται πάλι στην αναμονή και στην αβεβαιότητα.
Μία μέρα πριν η ΕΠΟ είχε αποφασίσει τη συνέχιση του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφοροποίηση στην προκήρυξη, με τη διεξαγωγή ενός γύρου, με τη συνέχιση από 28/3/2021 από την αγωνιστική που είχε διακοπεί.

Όμως ενώ έγινε παρέμβαση για τον αθλητισμό από τον Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ, Γ. Μαυρωτά, η Γ΄ Εθνική έμεινε απ’ έξω. Το βασικό θέμα που μπήκε ξανά σε αναστολή έχει να κάνει τόσο με το υγειονομικό πρωτόκολλο όσο και με τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Κάτι ακόμη σημαντικό που «έκοψε» τη Γ΄ Εθνική, είναι η διαδικασία των τεστ, αφού μπορεί στην ΚΥΑ να αναφέρεται περί εβδομαδιαίου ελέγχου με τεστ αντιγόνου, όμως η παραπάνω διαδικασία περιλαμβάνει και Μοριακό (PCR) αλλά και Rapid τεστ. Μάλιστα οι ειδικοί, δεν καλύφθηκαν με την πραγματοποίηση μόνο Rapid τεστ κι από τη στιγμή που δεν υπήρχε ήδη συμφωνημένο υγειονομικό πρωτόκολλο για να ακολουθηθεί έβγαλαν εκτός τη Γ΄ Εθνική.

Υπάρχουν όμως πολλές απορίες που έχουν να κάνουν κυρίως με τους ελέγχους των τεστ. Είναι δεδομένο πως το κόστος των μοριακών τεστ είναι μεγάλο και δεν μπορεί μια ερασιτεχνική ομάδα να το υποστηρίξει, ενώ η αρχική επανεκκίνηση των προπονήσεων πριν τα νέα μέτρα έγινε με Rapid τεστ. Το ερώτημα είναι, τι άλλαξε στην πορεία.

Οι τρεις κερκυραϊκές ομάδες έχουν κυριολεκτικά πέσει από τα σύννεφα, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο και αν αξίζει τον κόπο να το παλέψουν και να συνεχίσουν, ενώ όλα δείχνουν ότι μειώνονται πολύ οι πιθανότητες επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. Πρέπει να ξεχαστεί η 28/3 και κλείνουν οι ημερομηνίες για να μπορέσει να ολοκληρωθεί έστω και σε έναν γύρο το πρωτάθλημα.  
Κι όμως οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής τις τελευταίες 15 μέρες, μπήκαν στη διαδικασία επιστροφής στις προπονήσεις, έφεραν τους εκτός νομού παίκτες κάνοντας έξοδα, έκαναν μεταγραφές, πήραν προπονητές, έκαναν Rapid τεστ για να προετοιμαστούν και τελικά… σταμάτησαν.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες και πολλοί πιστεύουν ότι πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, τέλος για φέτος. Να τονίσουμε ότι αυτό έχει να κάνει και με τον διαχωρισμό των πρωταθλημάτων επειδή οι υπόλοιπες ομάδες στα ερασιτεχνικά αθλήματα που «άνοιξαν», έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και μοριακό και Rapid τεστ.
Υπάρχει και η άποψη ότι μια επιτροπή, όποια κι αν είναι αυτή, εισηγείται με βάση τα δεδομένα, στη περίπτωσή μας τα επιδημιολογικά, αλλά την τελική απόφαση την παίρνει ο Υπουργός. Με αυτήν την έννοια, έχει ευθύνη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης; Γιατί στη νέα ΚΥΑ που αναίρεσε την προηγούμενη, υπάρχει η απορία αν ο κορονοϊός απειλεί μόνο τη Γ΄ Εθνική;
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια