Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Α. Πανδή, Ε. Χαΐνη, Σ. Νικολούζου και Μ. Δημουλά βραβεύονται από τον Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας
08 Μαρτίου 2021 / 11:53

Με μια συμβολική εκδήλωση βράβευσης τεσσάρων γυναικών που προσφέρουν στον τομέα της υγείας, σε συνθήκες πανδημίας, στέλνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας το μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Με μια συμβολική λιτή εκδήλωση βράβευσης  τεσσάρων γυναικών που προσφέρουν στον τομέα της υγείας, σε συνθήκες πανδημίας, στέλνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου προσωπικά μήνυμα για την σημερινή ημέρα της γυναίκας.

Έτσι, σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο η Δήμαρχος πρόκειται να βραβεύσει τις πνευμονολόγους Αγγελική Πανδή και Ελευθερία Χαΐνη του Τμήματος Λοιμωδών Covid-19 του Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς και την Σοφία Νικολούζου νοσηλεύτρια στο τμήμα Covid -19  του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Επίσης,  βραβείο θα απονείμει στην πρόεδρο του Τμήματος Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μαρία Δημουλά η οποία θα το παραλάβει για λογαριασμό όλων των γυναικών εθελοντριών.

Παράλληλα, το ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο θα “ντυθεί” συμβολικά με μωβ φωτισμό.

Με την συγκεκριμένη συμβολική εκδήλωση εκφράζεται στην πράξη η επιθυμία της Δημάρχου να τιμήσει στο πρόσωπό των βραβευθέντων γυναικών όλες τις γυναίκες που προσφέρουν τα μέγιστα στον τομέα της υγείας σε συνθήκες πανδημίας.

Στη βράβευση αυτή εκτός των γυναικών που υπηρετούν σε υγειονομικό επίπεδο είναι σαφές ότι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κέρκυρας οι γυναίκες του οποίου προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βρεθούν δίπλα σε ευάλωτες οικογένειες και σε όσους έχουν ανάγκη και που υπηρετούν άοκνα επί δεκαετίες τον τόπο μας.

Το μήνυμα της Δημάρχου

Παράλληλα, η Δήμαρχος Μ. Υδραίου στέλνει μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας για τη σημερινή ημέρα. Ειδικότερα:

“Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των γυναικών. Παράλληλα έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς δίνεται η δυνατότητα να επικεντρώσει κανείς την προσοχή του στην αδιάλειπτη προσφορά των γυναικών σε διεθνές επίπεδο. Οι αγώνες για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και στη μόρφωση παραμένουν και σήμερα ζητούμενο σε πολλές χώρες  ενώ στον τόπο μας είναι άκρως επίκαιρο το μέγα ζήτημα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Η ισότητα των δύο φύλων αποτελεί προϋπόθεση αρμονικής συνύπαρξης και βιώσιμης ανάπτυξης και είναι στοιχείο πολιτισμού. Σε αυτή τη βάση, υπάρχει ακόμη ευρύ πεδίο δράσης και αυτό αποτελεί καθήκον για τον καθένα μας από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Ας δώσουμε λοιπόν τον καλύτερο εαυτό μας τιμώντας τη γυναίκα, την προσφορά και την συμβολή της στην πρόοδο της κοινωνίας και στην στήριξη αρχών, αξιών και της οικογένειας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες“