Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνον την αστυνομική ενίσχυση, έφερε στα Ιόνια, ο Χρυσοχοΐδης

συριζα
07 Μαρτίου 2021 / 18:39

Η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε κριτικά στις κυβερνητικές προτεραιότητες, έτσι όπως παρουσιάστηκαν για την Κέρκυρα και τα ιόνια νησιά με την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΡΙΖΑ). Κάθε μέρα και μια έκπληξη από την κυβέρνηση των ‘’Αρίστων’’. Αυτή τη φορά και στην περιοχή μας.
Την Κέρκυρα επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου 2021 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και αυτόκλητος υπερΥπουργός, ως Υπουργός Υγείας και εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ ζήτησε πάλι υπομονή, υποσχέθηκε rapidtests, μίλησε ακόμα και για δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Ζάκυνθο, πρόβλημα που το έχει αναδείξει η περιφερειακή παράταξη της ΑΝΑΣΑ εδώ κι ένα μήνα! 

Σε αγαστή συνεννόηση με την κυρία Υδραίου και την κυρία Κράτσα, με βάση τα δημοσιεύματα, έδωσε εντολές για την αυστηρή εφαρμογή του lockdown στο νησίκαι τα σκληρά αστυνομικά μέτρα ελέγχου του. 
Γι΄αυτό και η Κέρκυρα θα ενισχυθεί άμεσα με 50 μόνιμους αστυνομικούς γιατην εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία, για τις αυξημένες ανάγκες τους θερινούς μήνες και για την φύλαξη του αεροδρομίου. Όχι νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, όχι εκπαιδευτικούς για την αποσυμφόρηση των σχολείων, όχι άλλο προσωπικό εξειδικευμένο στην πανδημία και τη διαχείριση κρίσεων. Αστυνομικούς και μόνο αστυνομικούς. Κι ας φωνάζουν ένα χρόνο τώρα οι γιατροί ότι το νοσοκομείο έχει άμεση ανάγκη από προσωπικό, κι ας φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί για την ανάγκη αποσυμφόρησης των τμημάτων.Ελπίζουμε να μην έχει στο μυαλό του ότι θα στελεχώσει και την Πανεπιστημιακή του Αστυνομία με αυτούς!
Καμιά προετοιμασία του νησιού στην πραγματική καταγραφή και στην αύξηση του ιικού φορτίου.Τίποτα για το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών και την έλλειψη σκευασμάτων. Είναι τέτοια η οργάνωση τους που στέλνουν κόσμο από την Λευκίμμη να εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου στον Ύψο!
 Τα Α.Τ. του νησιού κ. Χρυσοχοΐδη είναι αλήθεια ότι είναι υποστελεχωμένα και χρειάζονται ενίσχυση.

 Η απόρριψη όμως, των άλλων αιτημάτων από την κυβέρνηση, σε ειδικότητες και θέσεις άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με την πανδημία, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τις προτεραιότητες της ΝΔ. Καμιά σημασία στο κοινωνικό κράτος, στις υπηρεσίες της υγείας και της εκπαίδευσης, προτεραιότητα στην αστυνόμευση, που εμφανώς μετατρέπεται σε αστυνομοκρατία παντού. Αυτή θα μαςσώσει και από την πανδημία;  Ή θα σώσει την κυβέρνηση από τις «ενοχλητικές» διαμαρτυρίες και το θυμό της κοινωνίας;

Η λογική τους δεν έχει αλλάξει από το 1950. Η Νέα Δημοκρατία κοιτάζοντας πάντα προς το παρελθόν της μένει σταθερά προσηλωμένη στον αυταρχισμό και το αστυνομικό κράτος επιβεβαιώνοντας ότι η Δεξιά δεν ξεχνά τον εαυτό της. Κι όσοι έτρεφαν άλλες ελπίδες ήρθε καιρός να επιστρέψουν στην πραγματικότητα.