Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα, με τα περιοριστικά μέτρα

ευρώπη
06 Μαρτίου 2021 / 17:11

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει τα έθνη να μην χαλαρώσουν τους περιορισμούς πολύ γρήγορα ή να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα εμβόλια. "Οι χώρες θα επιστρέψουν στην τρίτη και τέταρτη αύξηση των λοιμώξεων εάν δεν είμαστε προσεκτικοί", δήλωσε ο Mike Ryan.

• Η Ουκρανία πρόκειται να επιβάλει χρηματικές ποινές στην τοπική φαρμακευτική εταιρεία Λέκχιμ για καθυστερήσεις στη χορήγηση των κινέζικων εμβολίων Sinovac, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ihor Ivashchenko.
 
• Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλέξανδρος Ντε Κρόο έχει εκπονήσει έναν οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των περιορισμών, σκοπεύοντας να άρει τους περισσότερους, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος εκ νέου, μπαρ, εστιατορίων, γυμναστηρίων και κινηματογράφων μέχρι την 1η Μαΐου. Και τούτο παρά την αύξηση των μολύνσεων.

• Ο αριθμός των ατόμων σε ΜΕΘ με τον ιό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 47 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον αριθμό σε εθνική κλίμακα σε 3.680, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος.

• Η Ιταλία θα σκληρύνει τους περιορισμούς της σε τρεις περιοχές λόγω αύξησης των λοιμώξεων, δήλωσε το υπουργείο Υγείας. Η νότια πόλη της Καμπανίας θα προστεθεί στον κατάλογο της κόκκινης ζώνης με την κυκλοφορία να είναι πολύ περιορισμένη και τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα σχολεία να κλείνουν, ενώ οι δύο βόρειες περιοχές της Φριούλι Βενετίας, Γιούλια και Βένετο, θα μετακινηθούν στην πορτοκαλί ζώνη.

• Η Ρωσία ανέφερε επιπλέον 11.022 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 441, επηρεάζοντας αυξητικά και τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο από την αρχή της πανδημίας σε 88.726.

• Ο επικεφαλής του εθνικού γραφείου στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ian Diamond πιστεύει ότι το εθνικό απαγορευτικό της χώρας υπήρξε επιτυχές, αλλά προειδοποίησε: "Δεν είμαστε ακόμη, εντελώς έξω από το δάσος".

• Ένα καφέ στην Πράγα της Τσεχίας, παρήγαγε ένα επιδόρπιο με γεύση φράουλας και μπανάνας σε σχήμα εμβολίου.