Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

15νθήμερο στενό αστυνομικό πρέσιν

Χρυσοχοΐδης
06 Μαρτίου 2021 / 15:24

Τα στατιστικά της πανδημίας, όπως παρουσιάστηκαν στην σύσκεψη αποδιδόμενα στην 6η ΥΠΕ, «έστειλαν» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα, την Παρασκευή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ερώτημα πλανιέται σαν θρύλος πάνω από τη συννεφιασμένη Κέρκυρα, τι ήλθε να κάνει εδώ ο υπουργός Προστασίας, Μ. Χρυσοχοΐδης; Ανεξάρτητα αν καλύπτει ή όχι η απάντηση, δεν μπορεί παρά να προέρχεται αποκλειστικά από το ρεπορτάζ και εν πάση περιπτώσει απ' ό, τι παραπολιτικό μπορεί και να προσέφεραν οι εδώ επαφές του. Παρότρυνε (σ.σ. άλλο είναι στην πραγματικότητα το ρήμα) την περιφερειακή και τοπική ηγεσία της Αστυνομίας σε αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ιδιαιτέρως στην κερκυραϊκή ύπαιθρο, που η κατάσταση περιγράφηκε αρμοδίως, πιο λάσκα! 
 
Η αναγκαιότητα αποδίδεται σε δυο παράγοντες. Την επίκληση των στοιχείων που προέρχονται από τον Γ. Καρβέλη και την 6η ΥΠΕ ότι δηλ. τα στοιχεία του ΕΟΔΥ εμφανίζουν το 22% των δειγμάτων, θετικά στην Ζάκυνθο και την Κέρκυρα ενώ στη Λευκάδα, που επιβλήθηκαν αυστηρότεροι περιορισμοί, το 32% θετικό. Άγνωστο σε ποιο βάθος χρόνου αποδίδεται η στατιστική αυτή, που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι στην πραγματικότητα μια προσδοκία. Να αποδώσουν τα μέτρα ώστε μετά την παρέλευση δυο εβδομάδων τα ελληνικά νησιά να αποδωθούν λευκά και άσπιλα στο Πάσχα και τον τουρισμό. Νησιά είναι και τα Ιόνια, για τα οποία γίνεται λόγος αυτήν την εποχή, μεγάλης πρεμούρας βρετανικών τουριστικών κρατήσεων.
 
Ο υπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο με εκατό αστυνομικούς (50+50).
Η συζήτηση περιστράφηκε εφ' όλης της επίκαιρης ύλης, κορονοκρουσμάτων, περιοριστικών μέτρων, ελέγχων, rapid και pcr, βεβαίως και εμβολίων. Όπου κατατέθηκε αρμοδίως και επανειλλημένως ότι ο πιθανόν χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών στα Ιόνια, οφείλεται μάλλον στην έλλειψη σκευασμάτων παρά σε άλλους λόγους.