Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρουσφέτια σε Περιφέρεια και Δήμους, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ

συριζα
04 Μαρτίου 2021 / 17:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ). Για προσλήψεις εκτός κάθε προβλεπόμενης διαδικασίας με «φωτογραφικό» τρόπο και με fast track διαδικασίες, κατηγορεί περιφερειακή και δημοτικές αρχές, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ των άλλων:

Η κυβέρνηση με πρόφαση την πανδημία, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (11/3/20) και με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (4992/2021) νομοθέτησε έκτακτα μέτρα προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. ως ‘’μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του’’.
«… Η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων έπεσε στην μάχη κατά του κορονοιού με 22 προσλήψεις με 7 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, 9 θέσεις ΠΕ Διοικητικού, 2 Μηχανολόγων-Μηχανικών και μόλις 1 θέση Επόπτη Υγείας»
«… Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας των 65.000 κατοίκων προχώρησε τον Φεβρουάριο σε προσλήψεις 189 ατόμων (172 Δήμος και 17 ΔΕΥΑΚ) την ίδια ώρα που ο Δήμος Λάρισας των 160.000 κατοίκων προσέλαβε 112 εργαζόμενους».
«… Δεν έβαλαν κοινωνικά κριτήρια αξιολόγησης στις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης όπως προβλέπει ο ΑΣΕΠ (χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία, μονογονεϊκότητα κλπ) ;
Δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν το αντίστοιχο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και να καλυφθούν θέσεις από τη μεγάλη δεξαμενή των δηλωμένων μακροχρόνια ανέργων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και αφορούσε σχεδόν αποκλειστικά «μιλημένους», αφού ο προβλεπόμενος χρόνος ήταν μόλις τρία-τέσσερα 24 ωρα-μαζί με τα Σαββατοκύριακα- και όποιος πρόλαβε πρόλαβε! ».