Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Ασπιώτης νέος ηγούμενος της Ι.Μ. Παλαιοκαστρίτσας

Παλαιοκαστρίτσα
04 Μαρτίου 2021 / 17:00

Η επίσημη ενθρόνιση του νέου ηγουμένου θα γίνει την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα, σε διαδοχή του αείμνηστου π. Ευθυμίου Δούη, εξελέγη από την αδελφότητα της Μονής ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Ασπιώτης.

Προ της εκλογής τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου και τρισάγιο για τον αείμνηστο π. Ευθύμιο Δούη, ενώ στην συνέχεια η αδελφότητα, εξέλεξε με ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός, τον π. Σωσίπατρο Ασπιώτη νέο καθηγούμενο.

Προσφωνώντας τον νέο καθηγούμενο ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι αναλαμβάνει το έργο της διακονίας της αδελφότητος και οφείλει να ασκήσει με ταπείνωση τα καθήκοντα τα οποία η αδελφότητα του εμπιστεύεται και η Παναγία, η προστάτιδα της Μονής, επευλογεί να έχει, για να διαφυλάττει πάντοτε την ενότητα, την αγάπη και το μοναχικό ήθος. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι θα είναι πάντοτε κοντά στην αδελφότητα και στον νέο ηγούμενο και προσδοκά ότι θα συνεχιστεί το έργο του μακαριστού π. Ευθυμίου.

Η επίσημη ενθρόνιση του νέου ηγουμένου θα γίνει την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.