Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι προβληματίζει ΑΕΛ, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα

Γ΄ Εθνική
04 Μαρτίου 2021 / 16:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή και να ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής και ξαφνικά με το νέο lockdown όλα πάνε πίσω.

Την ημέρα που έληξε η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής στην ΕΠΟ (Τετάρτη 3/3) ήρθαν οι ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά που στέλνει τουλάχιστον δυο εβδομάδες πίσω τις προθέσεις και τις αποφάσεις για επανέναρξη, αν και εφόσον όλα πάνε καλά.
 
Αυτό απλά σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε την επανεκκίνηση στις 28 Μαρτίου, όπως είχε σχεδιάσει η ΕΠΟ. Οι τέσσερεις νομοί της Ελλάδας (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Ηρακλείου) στους οποίους κατοικεί πάνω από το 60% του πληθυσμού, είναι σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, μαζί με άλλους 14 νομούς και κάθε ερασιτεχνική αθλητική δραστηριότητα μπαίνει στον πάγο. Άρα δεκάδες ομάδες δεν μπορούν να προετοιμαστούν για την επιστροφή τους, έτσι πάει τουλάχιστον 15 μέρες πίσω ο σχεδιασμός της έναρξης. Ίσως το δουν με διαφορετικό πλέον μάτι στην ΕΠΟ και θεωρήσουν ως μη γενόμενη τη σεζόν, για να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται οι ομάδες και κυρίως να ζουν με την αβεβαιότητα, αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον ο πρώτος γύρος.
 
Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και για τις τρεις κερκυραϊκές ομάδες, την ΑΕ Λευκίμμης, τον ΟΦΑΜ και τον ΑΟΚ Κέρκυρα. Μπορεί η ΑΕΛ να ξεκίνησε προπονήσεις τη Δευτέρα 1/3 και ο ΟΦΑΜ την Τετάρτη 3/3, ενώ ο ΑΟΚΚ περίμενε τις αποφάσεις για το lockdown σχεδιάζοντας την Πέμπτη να κάνει τα τεστ και να ξεκινήσει προπονήσεις, αλλά ήρθαν τα πάνω κάτω. Και αυτό γιατί οι δυο εβδομάδες που θα έχουμε τα αυστηρά μέτρα σημαίνει τουλάχιστον δυο εβδομάδες πίσω ο προγραμματισμός της Γ΄ Εθνικής. Άρα θα μιλάμε για μέσα Απριλίου, αν επιμείνει η ΕΠΟ να ολοκληρώσει έναν γύρο στο πρωτάθλημα, συνεπώς για να βγει χρονικά θα χρειαστούν  εμβόλιμες αγωνιστικές.
 
Όμως ο 5ος όμιλος έχει μια ιδιαιτερότητα. Ο Μ. Αλέξανδρος από την Καστοριά έχει δυο παιχνίδια λιγότερα με Μεσολόγγι και Πρέβεζα και ο ΟΦΑΜ ένα, αυτό με την Θύελλα Κατσικά. Θα χρειαστούν συνεπώς δυο ημερομηνίες για να γίνουν τα παιχνίδια αυτά. Πέραν αυτού, κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα έχουμε ακόμη 1-2 αναβολές, άρα επιπλέον ανάγκη για μια τέτοια πρόβλεψη και πόσο μπορεί να παρατείνει το πρωτάθλημα, αν γίνει.
 
Οι προπονήσεις μπορούν να γίνονται κανονικά, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά υπάρχει ένα μούδιασμα πλέον. Και αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει αν τσάμπα γίνονται και για τις κερκυραϊκές ομάδες υπάρχει και ξεχωριστός προβληματισμός. Όλες έχουν κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι εκτός Κέρκυρας και η επιστροφή τους σημαίνει έξοδα. Ενώ έχουν ουσιαστικά ενημερωθεί οι παίκτες να ετοιμάζονται για επιστροφή, οι παράγοντες το σκέφτονται και είναι απόλυτα λογικό. Γιατί μπαίνουν σε έξοδα χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν αντίκρισμα. Βέβαια για καλό και για κακό κάνουν επαφές και με Κερκυραίους παίκτες και ίσως πλαισιώσουν με αυτούς τις ομάδες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια