Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αλλαγές στα SMS - Τι ισχύει για Δήμους που δεν έχουν τράπεζες

Μετακίνηση
04 Μαρτίου 2021 / 10:24

Δείτε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα του lockdown, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ θα ισχύουν τα εξής για τα μηνύματα με SMS:

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6.

Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Διευκρινίσεις

Κατόπιν διευκρινίσεων που ζήτησε το enimerosi.com από την Αστυνομία, για τη μετακίνηση 2 και 3, επισημαίνεται ότι πρέπει να ισχύει είτε η μια προϋπόθεση είτε η άλλη. Για παράδειγμα οι πολίτες που βρίσκονται κοντά στα όρια ενός Δήμου, μπορούν να μετακινηθούν σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κ.λπ που βρίσκονται στον γειτονικό Δήμο - αλλά μέχρι δύο χλμ μακριά.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τράπεζα ή υπηρεσία στον ίδιο Δήμο οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο Δήμο και καλύπτονται με το αποδεικτικό του ραντεβού που έχουν με το τραπεζικό κατάστημα.

Υπενθυμίζεται πάντως για τις υποπεριπτώσεις που δεν προσδιορίζονται από τα νέα μέτρα, και εάν βεβαιωθεί παράβαση, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση - χωρίς έξοδα - για να επανεξεταστεί η περίπτωσή τους.  

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση για άσκηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή. Συνεπώς, δεν μπορεί κάποιος με τον συγκεκριμένο κωδικό να μετακινηθεί με αυτοκίνητο.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν πλέον περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε εδώ το νέο ΦΕΚ του lockdown