Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι απαντά ο Χρήστος Άνθης στην ΕΛΜΕ για τη μήνυση σε συνδικαλιστή

Χρήστος Άνθης
03 Μαρτίου 2021 / 13:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετωπική σύγκρουση, με αφορμή απρεπές σχόλιο χρήστριας στο FB, κάτω από δημοσίευμα καταγγελίας της ΕΛΜΕ.

Το σχόλιο στοχοποιούσε προσωπικά τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα ο Χ. Άνθης να μηνύσει τον συνδικαλιστή, ως ηθικό αυτουργό.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ  εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στο συνάδελφο εκπαιδευτικό και απαιτώντας να παρθεί πίσω η μήνυση:
«Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Σπύρο Θύμη, αιρετό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στο ΠΥΣΔΕ μέχρι τις εκλογές – παρωδία, ο οποίος κλήθηκε στην ασφάλεια για να παραλάβει την κατάθεση του Χ. Άνθη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί καθώς ζητείται η ποινική δίωξή του ως ηθικός αυτουργός (!!!) για ανάρμοστα και καταδικαστέα σχόλια, που γράφτηκαν από τρίτο πρόσωπο κάτω από ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας σχετική με καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. ​Η μήνυση, γεμάτη από ανυπόστατες κατά την γνώμη μας κατηγορίες, θεωρούμε πως έχει στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό, όποιου εναντιώνεται, κάθε ενός, που διαφωνεί μαζί του και με τις πρακτικές του. Το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται, ούτε σιωπά! ​Καλούμε τους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν αυτές τις μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής. Δεν είναι προσωπική υπόθεση, είναι μία ακόμη επίθεση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του. Καλούμε τα Σωματεία και τους Συλλόγους των εργαζομένων να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνάδελφο και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η μήνυση»

Η απάντηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Άνθη:

«Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΛΜΕ συνεχίζετε τον δρόμο της στοχοποίησης ανθρώπινων χαρακτήρων Συνεχίζετε τον ολισθηρό δρόμο της καταδίκης και των κακών που εχθρεύονται τάχα μου συνδικαλιστές. Θα σας παρακαλούσα να μετριάσετε την αγωνία σας για την αθώωση του Συνδικαλιστή ο οποίος αν  ανατρέξετε στα σχόλια των τοπικών  ΣΑΪΤ μια φορά τον μήνα περίπου με καταγγέλλει για λόγους άλλους εκτός πάντως από συνδικαλιστικούς. Αφήστε να αποδειχθούν τα όσα βεβιασμένα προδικάσατε, ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την κυρία που έγραψε το ανυπόστατο σχόλιο για εμένα και τα παιδιά μου.

Από την άλλη βέβαια στο σχόλιο που γράφτηκε  ένας εκπαιδευτικός Συνδικαλιστής ούτε που σκέφτηκε να απαντήσει δημόσια  προκειμένου να θέσει πάνω από όλα την αξιοπρέπεια ενός συναδέλφου του και των παιδιών του,   ενώ την επόμενη το καταδίκαζε προφορικώς στο συμβούλιο σε κλειστό κύκλο το σχόλιο αυτό έτρεχε στα ΣΑΪΤ,  όταν τα ίδια μου τα παιδιά έπαιρναν τηλέφωνο και ζητούσαν εξηγήσεις γιατί εμπλέχτηκαν σε αυτή την ανήθικη διαδικασία. Απολάμβανε μήπως  ο εκπαιδευτικός την διαπόμπευση των  παιδιών μου;;; την διαπόμπευση την δική μου;;;; Είναι αυτό συνδικαλιστική δεοντολογία;; Πότε έχει ξαναγίνει αυτό στο ιστορικό συνδικαλιστικό και επιστημονικό σωματείο που εκπροσωπείτε;;; 

Όσο για την  συνδικαλιστική καταγγελία για παράτυπη μετακίνηση εκπαιδευτικών  αυτό το ΠΑΡΑΤΥΠΗ μετακίνηση από που προκύπτει;;;; Μήπως ότι δεν έχει την σύμφωνη γνώμη συγκεκριμένου συνδικαλιστή είναι παράτυπο;;;; Νομίζω ότι η προσπάθεια να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα από την υποτιθέμενη συνδικαλιστική  δίωξή του θα πέσει στο κενό και δεν θα του προσδώσει κανένα κύρος από αυτό που ευελπιστεί. Ως διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας τον κάλεσα εγγράφως να μου αποδείξει την παρατυπία αλλά ακόμη και σήμερα ουδεμία απάντηση υπάρχει παρά μόνο καταδίκες. Το έγγραφό μου  είναι το μόνο στοιχείο που υπάρχει και θα σας το κοινοποιήσω μαζί με τα λεγόμενα της ανάρτησης αν τα επιζητήσετε για να πληροφορηθείτε.

Επίσης καλό πράγμα είναι, αν η ΕΛΜΕ έχει αντιληφθεί παρατυπία να  την αποδείξει, για λογαριασμό του συνδικαλιστή, εφόσον τον θεωρεί αδικημένο και κατατρεγμένο. Είμαι πάντα στην διάθεσή σας ακόμη και αν ο συνδικαλιστής αποφασίσει  δημόσια  να καταγγείλει τα ψευδή και άκρως συκοφαντικά σχόλια της κυρίας, που δεν γνωρίζει όπως ισχυρίζεται,  και τα καταδικάσει όπως καταδικάζει εμένα με τόση ευκολία. Αγαπητοί συνάδελφοι αυτό μπορείτε να το κάνετε και εσείς σαν μια κίνηση καλής θέλησης αν δεν επιθυμεί ο ίδιος όπως διαβλέπω. Αν και έχουν σβηστεί μπορώ να σας το δώσω όπως τα κατέθεσα στην αστυνομία.

Αναμένω να σκεφτείτε ότι πέραν των συνδικαλιστικών και κομματικών ιδιοτήτων υπάρχουν παιδιά και αξιοπρέπειες. Ούτε ποτέ σκέφτηκα να θίξω κανέναν σε τέτοιο βαθμό, ούτε βεβαίως θα το δεχτώ αυτό ως πατέρας ως δάσκαλος ως Έλληνας πολίτης και ως Δ/ντης εκπαίδευσης. Σας παρακαλώ ως εκπαιδευτικός και επιστημονικός Σύλλογος  συστήσατε  στο μέλος σας να καταδικάσει μια φορά έστω Δημόσια  τα αναξιοπρεπή σχόλια της κυρίας και όχι εμένα που υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια  μου και των παιδιών μου. Αναμένω !!!!!!

Δεν μπορεί να απαξιώνετε την συλλογικότητά σας για να την  εργαλειοποιείτε κομματικά ή παραταξιακά  στο βωμό των συμφερόντων της παράταξης ή του κόμματος. Πως τεκμαίρεται η επίθεση στο πρόσωπό μου από το συνδικαλιστικό κίνημα για μια αδικία; Ποιο το όφελος του Δ/ντη της πρωτοβάθμιας να κατατρέξει τον αιρετό της δευτεροβάθμιας για την συνδικαλιστική του δράση;;; Πως έχετε γνώση ότι όλα είναι ανυπόστατα και έχετε ήδη δικάσει την υπόθεση ενώ η ανάρτηση έτρεχε ένα εξάμηνο και πλέον στα μέσα;;;; Θεωρείτε αυτή την τακτική της αντιπαράθεσης σε προσωπικό επίπεδο  λογική και πρέπουσα;;;;; Πότε ξανά στην ιστορία του τόπου στοχοποιήθηκε οικογενειακά άλλο στέλεχος του νομού;; Δεν αναρωτιέστε μήπως αυτή η λογική ανοίξει νέους ορίζοντες καταδικαστέους από όλους νομίζω;;; Σας ανέφερε ότι το παιδί μου επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε το εξηγήσεις;;; Σας ανέφερε ποιος ήταν ο βαθμός εκπαιδευτικής του συνείδησης μετά από αυτό;;; Σας ανέφερε αν έστω και μια στιγμή σκέφτηκε πόσο κακό έκανε σε άτομα που ούτε είχαν την παραμικρή συμμετοχή σε αυτό;;

Με έχετε καταδικάσει γιατί ακριβώς;;; Από πού συμπεραίνεται ότι στρέφομαι κατά του Συνδικαλιστή;;; Στρέφομαι κατά της συμπεριφοράς του προσώπου όπου στάθηκε η αιτία να  μου θίξουν  τα παιδιά μου και την αξιοπρέπειά μου αυτό δεν είναι δικαίωμά μου;;; Αυτό το έκανε το μέλος σας υπό την ιδιότητα του συνδικαλιστή και με αυτή την ιδιότητα πρέπει να με υπερασπιστεί στα σχόλια των γνωστών και αγνώστων κυριών  που φαντάζουν κάτω από την δική του ανάρτηση αν επιθυμεί καθότι θα έπρεπε να σκεφτεί ότι είμαστε δάσκαλοι και διδάσκουμε ήθος πρωτίστως με στάση ζωής.  Τόσο δύσκολο σας  είναι να καταδικάσετε δημόσια στην εν λόγω ειδησεογραφική σελίδα, τα άκρως προσβλητικά που γράφτηκαν από την εν λόγω κυρία υπερασπιζόμενη προφανώς  το μέλος σας το οποίο κράτησε σιγή ιχθύος αφήνοντας τον υπογράφοντα και τα παιδιά του στο έλεος της διαπόμπευσης.

Αναμένω την στάση σας και ΟΛΟΙ θα δείξουμε το πολιτικό το συνδικαλιστικό και ηθικό  μας ανάστημα. Αφού πετάξουμε κάποιο στα λιοντάρια και τον κατασπαράξουν δηλώνουμε σε στενό κύκλο ότι φταίνε τα λιοντάρια όχι εμείς που τον πετάξαμε;;;;»