Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνιζόμαστε για το γήπεδο και την αξιοπρέπειά μας

Κεραυνός Αγ. Νικολάου
02 Μαρτίου 2021 / 16:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γνωστό έχει γίνει το θέμα που έχει προκύψει με την ανακατασκευή του γηπέδου του Κεραυνού Αγ. Νικολάου, με αιχμές για όλους όσοι στάθηκαν

αμέτοχοι και χάθηκε ουσιαστικά η χρηματοδότηση που είχε εγκριθεί. Τις λεπτομέρειες τις έχουμε αναφέρει πολλές φορές, μένουμε στον αγώνα που κάνει τόσο η ομάδα όσο και όλο το χωριό για δικαίωση και σας παραθέτουμε δυο ανακοινώσεις που εξέδωσε σχετικά με το θέμα αυτό. 
 
Πρώτη ανακοίνωση (Σάββατο 27/2/2021)
 
«Την Πέμπτη 25/2 συναντηθήκαμε με τον νομικό μας εκπρόσωπο κ. Νικόλαο Ρέβη ο οποίος μας ενημέρωσε για το θέμα του γηπέδου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που του έδωσε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Κώστας Λέσσης.
Ο κ. Ρέβης λοιπόν μας έφερε την εξής πρόταση εκ μέρους του Δημάρχου:
να επιλέξουμε εμείς (;;;) αν το έργο της τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα (το οποίο είναι ήδη εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο με 275.100 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ή αν θα γίνει με ιδίους πόρους του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Ο Δήμαρχος επίσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ΑΝ και ΠΟΤΕ το έργο θα υλοποιηθεί.
Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του, που είναι αδιαμφισβήτητες, ή στην καλύτερη περίπτωση προσπαθεί να βρει συνενόχους για την πιθανή επικείμενη αποτυχία υλοποίησης του έργου.
 
Σαν Δ.Σ. του ΑΠΣ Κεραυνού Αγίου Νικολάου αφού πρώτα μείναμε άναυδοι με την πρόταση αυτή, μην πιστεύοντας στα αυτιά μας ότι ο κ. Δήμαρχος ζητάει από απλούς πολίτες να πάρουν την ευθύνη που αναλογεί στον ίδιο, του απαντάμε τα εξής:
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτή είναι δική σας δουλειά, για το λόγο αυτό κατεβήκατε στις εκλογές και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου σας τίμησαν δεόντως με την ψήφο τους όπως επίσης και για να υπερασπίζεστε τα συμφέροντά τους όπως είναι η υλοποίηση του εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου με 275.100 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ έργου που αφορά το γήπεδο του Αγίου Νικολάου.
 
Εμείς κ. Δήμαρχε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μετά από τεράστιες ΔΙΚΕΣ μας προσπάθειες το έργο που αφορά το γήπεδό μας εγκρίθηκε, ονοματοδοτήθηκε και χρηματοδοτήθηκε με 275.100 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Επίσης θυμόμαστε πολύ καλά ότι στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/8/20 που συζητήθηκε το θέμα του γηπέδου, ΕΣΕΙΣ αφού αναγνωρίσατε το δίκαιο του αιτήματος μας για υλοποίηση του έργου, αφού αναγνωρίσατε ότι έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων αθλητικών έργων, με περίσσιο σθένος και παρρησία υποσχεθήκατε ενώπιων του δημοτικού συμβουλίου και αρκετών χωριανών μας ότι το έργο του γηπέδου θα το υλοποιήσετε
 
Εσείς ο ίδιος, αναλαμβάνοντας μάλιστα οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη! Το ίδιο έπραξαν επίσης και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως συνδυασμού! Ενθυμούμενοι λοιπόν όλα αυτά, το μόνο που περιμένουμε είναι να υλοποιήσετε το εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο με 275.100 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, έργο που αφορά το γήπεδό μας, όπως μας υποσχεθήκατε και όπως προστάζει η δικαιοσύνη, η ηθική και η δημοκρατία.
 
Υ.Γ. Από πληροφορίες που έχουμε μέσα από το Δήμο, μάθαμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πίστωσε στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας το ποσό των 590.000 ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις. Πλησιάζει λοιπόν η ώρα που θα ξεχωρίσουν οι έντιμοι, οι ηθικοί, οι ειλικρινείς από τους ανέντιμους, τους ανήθικους και τους συνειδητούς ψεύτες. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».
 
Δεύτερη ανακοίνωση (Δευτέρα  1/3/2021)
 
«Θέλοντας να είμαστε politically correct, η πληροφόρηση για την πρόταση του Δημάρχου, δεν έγινε από τον κ. Νικόλαο Ρέβη νομικό μας εκπρόσωπο και δεν ήταν επίσημη. Η πληροφορία αυτή έφτασε σε εμάς μέσω διαρροών.
Έχοντας ως στόχο λοιπόν να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα μιας τέτοιας πρότασης συντάξαμε την σαββατιάτικη ανακοίνωση η οποία κατά τα άλλα μας εκφράζει μέχρι και το τελευταίο σημείο στίξης. Εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι και περιμένουμε η Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το έργο όπως οφείλει. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το γήπεδο και την αξιοπρέπειά μας με ψηλά το κεφάλι. Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια