Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καρύδης: Η κυβέρνηση αρνείται να αναστείλει την ανάρτηση των δασικών χαρτών στα Ιόνια Νησιά

Γιώργος Καρύδης
02 Μαρτίου 2021 / 15:01

Γράφει ο Γιώργος Καρύδης

Μετά και τη συνάντηση των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ στα Ιόνια Νησιά με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά η άρνηση της κυβέρνησης ν΄ αποδεχτεί το  αίτημα όλων των αιρετών εκπροσώπων και των συλλογικοτήτων των Ιονίων Νήσων για την προσωρινή αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αγνόησαν παντελώς τις  αποφάσεις, τα ψηφίσματα και τα αιτήματα της ΠΕΔ.ΙΝ, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν., Δημοτικών Συμβουλίων, Συλλόγων και Φορέων για αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών  για χρονικό διάστημα ενός έτους προκειμένου να δοθεί χρόνος στους πολίτες και στις δασικές υπηρεσίες να ενημερωθούν και να διορθώσουν τα πολλαπλά σφάλματα που  υπάρχουν στους αναρτηθέντες δασικούς χάρτες.

Έτσι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες κάτω από συνθήκες περιορισμού της μετακίνησης λόγω του κορονοϊου αλλά και της ευρείας οικονομικής δυσπραγίας, πιέζονται  να φροντίσουν ώστε μέχρι τις 20 Μαΐου 2021, που λήγει η σχετική προθεσμία, να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την προστασία της ακίνητης περιουσίας τους.

Το πρόβλημα των εσφαλμένων δασικών χαρτών, αφορά  εκτάσεις που περιλαμβάνουν  ελαιώνες, κτήματα καλλιεργημένα, νόμιμα αναγνωρισμένα οικόπεδα,  κτισμένα ή όχι κ.α. 

Ειδικότερα χιλιάδες πολίτες  κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καλούνται ν΄ απευθυνθούν σε μηχανικούς, τοπογράφους δικηγόρους, πολεοδομικές και δασικές υπηρεσίες, κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία για τις σχετικές έρευνες. Κατόπιν, αν διαπιστωθούν σφάλματα, να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης σφαλμάτων, αντιρρήσεις, ενστάσεις και  προσφυγές.

Είναι προφανές ότι η κυβερνητική άρνηση να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος καθώς και η απαλλαγή της καταβολής του οποιοδήποτε κόστους για  τη διαδικασία διόρθωσης των σφαλμάτων, είναι ένα ακόμη δείγμα αδιαλλαξίας. Με τον τρόπο αυτό όμως εκτός από την ταλαιπωρία, που υφίσταται πλήθος συμπολιτών, ελλοχεύει ο κίνδυνος  απώλειας  μικρών ιδιοκτησιών, κυρίως αγροτικών, προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών κερδοσκοπικών ‘’επενδύσεων’’, που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το φυσικό περιβάλλον.

Τέλος να επισημάνουμε ότι και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μ. Υδραίου ακόμη δεν έχει ενδιαφερθεί για την τοποθέτηση  ενός τουλάχιστον δημοτικού υπαλλήλου προς τον οποίον θα μπορούν ν΄ απευθυνθούν για σχετική βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι δημότες, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην  από    17-02-2021 συνεδρίασή του. 

Κέρκυρα 2  Μαρτίου  2021
                                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
                                                            Δημοτικός Σύμβουλος
                                                        Επικεφαλής της    Παράταξης
                                                       ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ