Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινές πολιτιστικές δράσεις προγραμματίζουν Δήμος & Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
01 Μαρτίου 2021 / 14:30

Αφετηρία ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής στις 21 Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων θα είναι ευνοϊκές

κΕΡΚΥΡΑ. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου  με την Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία Σιώψη.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αυτής συνάντησης, η Αντιδήμαρχος πρότεινε την ανάπτυξη συνεργειών με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεων του Δήμου, την ενίσχυση της καινοτομίας και τη δημιουργικότητα στο πεδίο του πολιτισμού.

Η πρόταση έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την κυρία Σιώψη, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ανταλλαγή και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας των δύο φορέων θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της πλούσιας μουσικής παράδοσης του νησιού.

Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζεται η υλοποίηση κοινών πολιτιστικών δράσεων με αφετηρία τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής  στις 21 Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων θα είναι ευνοϊκές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Τόμπρου: «Η δυναμική αυτή, διαμορφώνει εκ νέου το πολιτιστικό μας τοπίο και δημιουργεί στέρεες βάσεις που ευνοούν την εξωστρέφεια και την περαιτέρω ανάδειξη της πολυπολιτισμικής μας ταυτότητας».