Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην «τσιμπίδα» της Δίωξης εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στους Παξούς

Παξοί
01 Μαρτίου 2021 / 12:44

Τρία μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν την Κυριακή

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων). Εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης, σε χρήστες στο νησί των Παξών Κέρκυρας.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν, χθες (28.02.2021), τρείς άνδρες στο νησί των Παξών.
 
Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας, δύο αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες.

Εξακριβώθηκε ο ρόλος του καθενός, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατά τη δράση τους η οποία προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τις αρχές του μήνα Οκτωβρίου 2020, διακινήθηκε ποσότητα κοκαΐνης η οποία ανέρχεται στα 555 γραμμάρια.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση διατηρούσαν οι δύο αλλοδαποί οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Πέμπτη (28.01.2021), στην Αθήνα καθώς στην κατοχή τους είχε βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους 348 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 12.200 ευρώ.

Τα  συγκεκριμένα δυο άτομα, ως «αρχηγός» και «υπαρχηγός» της οργάνωσης, είχαν τον πλήρη συντονισμό αυτής με την ανεύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης στην Αθήνα και την αποστολής της με σκοπό την διακίνηση σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, στο νησί των Παξών.


Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση καθώς και της προμήθειας-κατοχής-μεταφοράς-αποθήκευσης-διακίνησης κοκαΐνης όπου περιλαμβάνεται ένας ακόμη συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.