Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχόλιο του Αλ. Αυλωνίτη για την υπόθεση Κουφοντίνα: Θα ντρεπόμουν αν πεθάνει

αυλωνίτης
28 Φεβρουαρίου 2021 / 18:01

Για αυτό δημιουργήσαμε ως πολιτισμένα κράτη τους θεσμούς και την Δικαιοσύνη.Αυτή τιμωρεί, αυτή καταδικάζει τους Κουφοντινες, τους Ρουπακιάδες, τους χιτλερικούς, τους αδίστακτους εγκληματίες αυτού του απάνθρωπου κόσμου που ζούμε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Το κράτος δικαίου δομήθηκε με αγώνες και αίμα. Διαφέρει από τα φασιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα γιατί προστατεύει ακόμη και τη ζωή του πιο αδίστακτου, του πιο στυγερού δολοφόνου.

Ως δικηγόρος δεν μου επιτρέπεται να το βουλώνω φοβούμενος κάποιες φασίζουσες κραυγές που προσδιορίζουν την ανθρώπινη ζωή και την απόλυτη αξία της ανάλογα με το κομματικό και ιδεολογικό θυμικό και φανατισμό τους και που ξεστομίζουν τη φράση "κακό ψόφο να χει " .

Για μένα ως νομικό και βουλευτή η ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει η ζωή, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο φορέας τους.

Στο κράτος δικαίου προστατεύεται η ζωή του κάθε ανθρώπου, ακόμη και αυτού που καταστρέφει την ίδια τη ζωή των συνανθρώπων του. Για αυτό δημιουργήσαμε ως πολιτισμένα κράτη τους θεσμούς και την Δικαιοσύνη.Αυτή τιμωρεί, αυτή καταδικάζει τους Κουφοντινες, τους Ρουπακιάδες, τους χιτλερικούς, τους αδίστακτους εγκληματίες αυτού του απάνθρωπου κόσμου που ζούμε.

Θα ντρεπόμουν αν πεθάνει αύριο ο Κουφοντίνας και οποιοσδήποτε Κουφοντίνας, αυτός που δεν σεβάστηκε τη ζωή των συνανθρώπων και τους σκότωσε εν ψυχρώ και εγώ να δειλιάσω και να μην φωνάξω ότι η πολιτεία μας δεν πρέπει να εκδικείται.
Στο όνομα αυτών των υπέρτατων αξιών και στη μνήμη αυτών που ο Κουφοντίνας δολοφόνησε, ζητώ, ως απλός πολίτης, από την Πολιτεία να προστατεύσει τη ζωή του Κουφοντινα που κρέμεται απόμια κλωστή, να προστατεύσει το κράτος δικαίου, να προστατεύσει τη δημοκρατική ομαλότητα.
Μην γίνουμε ξανά ζούγκλα.