Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκρούσεις με την Αστυνομία όσων αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα

ευρώπη
28 Φεβρουαρίου 2021 / 16:52

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο κέντρο του Δουβλίνου της Ιρλανδίας, μετά από συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των περιορισμών COVID-19.

- Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στη Δανία μετά από συμμετοχή σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων. Η χώρα ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι ενώ ορισμένοι περιορισμοί COVID-19 θα ανασταλούν, οι περισσότεροι θα παραμείνουν σε ισχύ.

- Η πίεση από ανοσολόγους και ερευνητές αυξάνεται στη Γερμανία για να ακολουθήσει τα βήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και να εφαρμόσει μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης ώστε να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα.

- Ο υπουργός Οικονομικών, (Καγκελάριος) του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε 700.000 επιχορηγήσεις για καταστήματα, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης, ύψους 6,962 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ.

- Αρκετές ισπανικές περιοχές κάνουν αλλαγές στους ισχύοντες περιορισμούς COVID-19 για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Από το τέλος του πρώτου κύματος του ιού, οι περιφερειακές κυβερνήσεις ήταν υπεύθυνες για τη διαχείριση της αντίδρασης στην πανδημία.

- Περισσότεροι από τους μισούς κρατούμενους και τα μέλη του προσωπικού στη φυλακή Ναμούρ του Βελγίου ήταν θετικοί για το COVID-19. Όλες οι επισκέψεις έχουν ανασταλεί στη Φυλακή.

- Ο πρέσβης του Βατικανού στο Ιράκ έχει δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19, λίγες μόνο ημέρες πριν από την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου. Το Ιράκ αντιμετωπίζει μια επανεμφάνιση λοίμωξης, για την οποία κατηγορείται το υπουργείο Υγείας για την ταχύτερα διαδεδομένη παραλλαγή που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Η Τσεχία ανακοίνωσε το αυστηρότερο απαγορευτικό από την έναρξη της πανδημίας. Μεταξύ των αυστηρότερων περιορισμών, απαγορεύεται στους πολίτες να ταξιδεύουν σε άλλες κομητείες εκτός εάν πρέπει να πάνε στη δουλειά ή να φροντίσουν συγγενείς.