Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόστιμα, «κάηκε» η ψησταριά, «κάηκε» κι ο ψήστης

περιοριστικά μέτρα
27 Φεβρουαρίου 2021 / 17:16

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειδικότερα, την Παρασκευή (26.02.2021), βεβαιώθηκαν (46) παραβάσεις στην Κέρκυρα, (6) στη Λευκάδα, (6) στην Κεφαλονιά και (2) στη Ζάκυνθο για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 €.
Στο ίδιο πλαίσιο, διαπιστώθηκαν (16) παραβάσεις στην Κέρκυρα, (5) στη Λευκάδα και (4) στη Ζάκυνθο, για μη χρήση μάσκας, για τις οποίες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 €.
 
Στην Ήπειρο
 
Στα Γιάννενα, πρόστιμο (3.000) €. και αναστολή λειτουργίας (15) ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά) για εξυπηρέτηση (4) πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) €.
 
(36) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) € ως εξής: 
4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, 
9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, 
16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 
7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. 
(22) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) € ως εξής:
9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, 
4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
(6) παραβάσεις για με τήρηση κανόνων  λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ως ακολούθως:
Πρόστιμο (300) € σε εμπορικό κατάστημα για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται στο κατάστημα.