Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αύξηση λοιμώξεων, επέκταση των περιορισμών

ευρώπη
27 Φεβρουαρίου 2021 / 16:24

Η βελγική κυβέρνηση έχει παρατείνει τους περιορισμούς της στο COVID-19 για άλλη μία εβδομάδα αφού οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν ότι οι λοιμώξεις αυξάνονται.

- Η Ιρλανδία πρόσθεσε 13 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής στον υποχρεωτικό κατάλογο καραντίνας των 14 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα πρέπει να απομοννώνονται σε καθορισμένα ξενοδοχεία.

- Η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε μια σειρά αυστηρών περιορισμών, που περιορίζουν την κίνηση των ανθρώπων κατά το κλείσιμο των επόμενων τριών εβδομάδων για να επιβραδύνουν τις ταχέως εξαπλωμένες μολύνσεις COVID-19.

- Η Ελλάδα έχει επεκτείνει τους περιορισμούς κλειδώματος σε περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς η πανδημία δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Νωρίτερα αυτό το μήνα, επιβλήθηκε πλήρες απαγορευτικό στην πρωτεύουσα Αθήνα.

- Η βελγική κυβέρνηση έχει παρατείνει τους περιορισμούς της στο COVID-19 για άλλη μία εβδομάδα αφού οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν ότι οι λοιμώξεις αυξάνονται.

- Απαγορεύεται στους κατοίκους της Νίκαιας να περπατούν δίπλα στην παραλία με νέα μέτρα κλειδώματος που θα διαρκέσουν δύο Σαββατοκύριακα λόγω των αυξανόμενων λοιμώξεων.

- Ένα ολλανδικό εφετείο έχει αποφανθεί υπέρ των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας της χώρας αφού διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει νόμο έκτακτης ανάγκης.

- Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα είπε ότι ελπίζει ότι ένα διαβατήριο εμβολίου που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν ελεύθερα θα είναι σε ισχύ έως το καλοκαίρι.

- Οι Ισπανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της υγείας.