Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατί ακυρώθηκαν ραντεβού για εμβολιασμό, την Παρασκευή, στο Κ.Υ. Αγ. Μάρκου

εμβόλια
26 Φεβρουαρίου 2021 / 20:35

Μια μικρή Οδύσσεια στα προγραμματισμένα ραντεβού και ένα μυστήριο να καλύπτει τον κακό προγραμματισμό. Και δεν είναι η πρώτη φορά, λέει η Πυροσβεστική!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν μετά τα επανειλημμένα μηνύματα για το εμβολιαστικό ραντεβού, τα εκπορευόμενα από την οικεία πλατφόρμα, ήλθε και το τηλεφώνημα για την αναβολή του. Τα πράγματα χειροτέρεψαν μόλις ο ενδιαφερόμενος προέταξε ότι δεν μπορούσε να αναβάλλει το ραντεβού του εξαιτίας προγραμματισμένου ταξιδιού. Και προθυμοποιήθηκε νε εμβολιαστεί την ίδια μέρα (χθες) αλλά αργότερα ίσως το απόγευμα ώστε την επομένη να μπορέσει να κάνει το υποχρεωτικό ταξίδι του. Η έκπληξη του έγινε μεγαλύτερη όταν η νοσηλεύτρια (;) από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής του εμβολιαστικού Κέντρου Υγείας στην Αη Μάρκο, του είπε ότι δεν γίνεται να εμβολιαστεί διότι δεν επαρκούν τα εμβόλια. Η συζήτηση ζεστάθηκε, με τον ενδιαφερόμενο να επικαλείται ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όλη αυτήν την κατάσταση. Η νοσηλεύτρια εξήγησε πως τα εμβόλια υπήρχαν αλλά παρέμειναν εκτός ψυγείου και έτσι... (σ.σ. τα στοιχεία του συμπολίτη που καταγγέλλει στη διάθεση του enimerosi.com). Τελικώς ο ενδιαφερόμενος υποχρεώθηκε να ματαιώσει το ταξίδι του και να δεχθεί νέο ραντεβού την επομένη.
 
Τι είχε συμβεί
 
Το enimerosi.com δεν κατόρθωσε να βεβαιώσει την αιτία του κακού προγραμματισμού εφόσον δεν έγινε δυνατή, αν και επιδιώχθηκε με χίλιους τρόπους, η επικοινωνία με τον επικεφαλής των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου. Εύγλωττη πάντως υπήρξε η μαρτυρία του επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα ότι ναι, πράγματι, την Παρασκευή οι άνδρες της Πυροσβεστικής μετέφεραν εκτάκτως και το απόγευμα, εμβόλια στο Κ.Υ. Αγ. Μάρκου. Και το πρωί και το απόγευμα. Κάτι που παραξένεψε και τους ίδιους.
Σημειωτέον ότι ο προγραμματισμός των προμηθειών είναι κεντρικός εφόσον εκεί συγκεντρώνεται όλη η πληροφορία για την ζήτηση των εμβολίων που προκύπτει από τα ραντεβού.
Μια ανακοίνωση θα διασκέδαζε τις εντυπώσεις και θα ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους.