Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βιαστική απόφαση της ΕΠΟ για «ολοκλήρωση του πρώτου γύρου»

Γ΄ Εθνική
25 Φεβρουαρίου 2021 / 17:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μία βιαστική απόφαση πήρε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ και συγκεκριμένα

να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στις 28/3 αλλά να ολοκληρωθεί μόνο ο 1ος γύρος.
 
Κάποιος πιθανόν να χαρακτήριζε τη συγκεκριμένη απόφαση αστεία, καθώς υπήρξε απλά μια «ξερή» ανακοίνωση χωρίς προγραμματισμό και λεπτομέρειες, όπως αν ισχύσει η προκήρυξη, αν θα γίνουν μπαράζ ανόδου και αν γίνουν, σε ποια κατηγορία θα ανέβουν οι πρώτες ομάδες, αν θα υποβιβαστούν ομάδες και υπό ποιες προϋποθέσεις, πέραν αυτών που δεν θα συνεχίσουν. Ούτε βέβαια υπάρχει προγραμματισμός για το αν θα ανέβουν ομάδες και με ποιο τρόπο, αφού τοπικά πρωταθλήματα δεν γίνονται, ούτε τα σχέδια για τη Γ΄ Εθνική της νέας περιόδου.
 
Ούτε καν λαμβάνει υπόψη της τα αιτήματα των ομάδων που έχουν βάλει στο τραπέζι βασικές προϋποθέσεις για επάνοδο, με μόνη διευκρίνιση τη μείωση των εξόδων διαιτησίας. Μάλιστα η απειλή ολόκληρων Ομίλων για αποχή, δεν τους συγκίνησε ώστε να καθίσουν τουλάχιστον να συζητήσουν για τις ενστάσεις τους και να αποφασίσουν τις επόμενες μέρες; Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, αν ολόκληροι όμιλοι αποσυρθούν από το πρωτάθλημα.
 
Αυτό δείχνει ανοργανωσιά  χωρίς σεβασμό στον κόπο και τις προσπάθειες 138 συλλόγων, που με τεράστιες θυσίες διατηρούν τις ομάδες στη Γ΄ Εθνική.   
 
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
 
«Η Επιτροπή Διοργανώσεων στη συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.
Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.
Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021.
Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως τη λήξη του».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια