Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεπεκλής: Εξπρές προσλήψεις στον Δήμο για εξυπηρέτηση ημετέρων

Γιάννης Τρεπεκλής
25 Φεβρουαρίου 2021 / 15:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την ανακοίνωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας για πρόσληψη άλλων 28 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών),

η δημοτική παράταξη "Κέρκυρα να ζεις" του Γιάννης Τρεπεκλή ανακοίνωσε:

«Την πολιτική των «απευθείας αναθέσεων» ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, ακόμη και στη διαδικασία των προσλήψεων, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Με αφορμή την «πανηγυρική» ανακοίνωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας για πρόσληψη άλλων 28 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών), επισημαίνουμε τα εξής:

Σε μια εξόχως δύσκολη περίοδο, λόγω πανδημίας, για την Ελληνική κοινωνία και τα Ελληνικά νοικοκυριά τα οποία αγωνίζονται σκληρά να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη μια προκλητική επιχείρηση δημιουργίας πελατειακών σχέσεων, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση «ημετέρων» και σχηματισμού «παραταξιακού στρατού», εργαλειοποιώντας έναν διαγωνισμό του «διημέρου».

Με βάση το Ν.4764/2020, επετράπη η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού έως 8 μήνες, για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID19 . Οι προσλήψεις αυτές γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς κριτήρια και μοριοδότηση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να γίνεται επιλεκτική και κατά το δοκούν διαδικασία, καταστρατηγώντας τις αρχές της ίσης μεταχείρισης των ενδιαφερομένων που, δικαίως, αναζητούν μια θέση εργασίας. 

Αντ’ αυτού, η δήμαρχος προέβη στη δημοσίευση της ανακοίνωσης - πρόσκλησης των ενδιαφερομένων στις 22-2-2021 ημέρα Δευτέρα, τάσσοντας προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων, διάρκειας μόλις μιάμιση ημέρα(!), δηλαδή από 23 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη έως την 12η μεσημβρινή της 24ης Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη. Προφανώς χρόνος ανεπαρκής, για να γίνει γνωστό σε όσους περισσότερους ενδιαφερόμενους και να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι το επιθυμούν.

Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους της πανδημίας η ανάγκη εξεύρεσης εργασίας είναι εκτεταμένη και η αγωνία των συνδημοτών μας μεγάλη, για αυτό τον λόγο όφειλε και οφείλει η Δημοτική αρχή να εξελίσσει τις ανάλογες
διαδικασίες με σεβασμό στους συμπολίτες μας και να παρέχει τις ίδιες και ίσες ευκαιρίες σε όλους, όπως άλλωστε επιβάλλει και το Σύνταγμα. 

Τα μικροπολιτικά παιχνίδια για την εξυπηρέτηση των «δικών» μας προσβάλλουν τη
νοημοσύνη μας, αλλά αποτελούν και πρόκληση προς τους συμπολίτες μας που ο καθένας ζει την αγωνία προσωπικής επιβίωσης και της οικογένειας του».