Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυγενάκης: Ναι για τις ακαδημίες… ξεχνάμε τα τοπικά

Επανεκκίνηση αθλητισμού
24 Φεβρουαρίου 2021 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι πέσεις για άνοιγμα του αθλητισμού προς την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη συνεχίζονται. Μετά το πράσινο φως

την περασμένη Παρασκευή σε αρκετές κατηγορίες), έρχεται πίσω μια τεράστια κατηγορία στο ποδόσφαιρο που είναι τα τοπικά πρωταθλήματα και οι ακαδημίες. Μιλάμε για την πολυπληθέστερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού που παραμένει εκτός.
 
Ειδικά για τις ακαδημίες ο Λ. Αυγενάκης, σε σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους ακαδημιών,  πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ του ανοίγματος των ακαδημιών και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι υπάρχουν καθοριστικές ενέργειες από μέρος του έως την επόμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά δεσμεύτηκε ότι θα το παλέψει με κάθε τρόπο, αλλά όπως είπε λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης, η Αθλητική αρχή βρίσκεται κάτω από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων που καθορίζουν τα πάντα. Να σημειώσουμε ότι στην Κέρκυρα περισσότερα από 1.000 παιδιά είναι ενταγμένα σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες.
 
Δεν ξέρουμε αν στις σκέψεις του είναι η επιστροφή στις προπονήσεις λόγω των μικρών ηλικιών των αθλητών, που ούτως ή άλλως πηγαίνουν στα σχολεία ή απλά βλέπει τη θέληση όλων, ώστε τα παιδιά να μπουν στα γήπεδα να παίξουν και να αθληθούν μετά από τέσσερις μήνες απραξίας. Παρόλα αυτά υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων, γεμίζουν οι εντατικές στην Αθήνα, κάτι που δεν προμηνύει ότι εύκολα θα δώσει το οκ η αρμόδια επιτροπή.
 
Βέβαια υπάρχει και ο τεράστιος όγκος ομάδων και αθλητών που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα και μάλιστα ο πρωταθλητής κάθε ΕΠΣ ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική. Ο κ. Αυγενάκης  στην περίπτωση αυτή δεν έδειξε θετικός να το προσπαθήσει, επισημαίνοντας τη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει για επανέναρξη.
 
Πιθανόν δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, τοπικά τέλος για αυτή τη σεζόν. Χαρακτηριστικά ότι στην Κέρκυρα, οι συνολικά 45 ομάδες του νησιού για να αγωνίζονται κάθε Κυριακή θα χρειαστούν rapid test κάθε εβδομάδα και αν υπολογίσουμε ότι το σύνολο των εμπλεκομένων είναι πάνω από 1400 άτομα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές) και επομένως αδύνατο να γίνει έλεγχος.
 
Βέβαια όλα αυτά προκαλούν και εύλογα ερωτήματα για το νόημα της επανέναρξης της Γ΄ Εθνικής, αφού για τη νέα σεζόν δεν θα μπορούν να ανέβουν ομάδες, κάποιες που δεν θα παίξουν θα υποβιβαστούν και στον ορίζοντα φαίνεται ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου. Ο χρόνος θα δείξει και κυρίως θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της ΕΠΟ την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια