Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ατμόσφαιρα αισιοδοξίας από τους βρετανικούς τουρ οπερέιτορ

ευρώπη
23 Φεβρουαρίου 2021 / 18:17

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψαν απότομη αύξηση των κρατήσεων διακοπών από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη της Αγγλίας εκτός περιορισμών και καραντίνας. Ο Thomas Cook δήλωσε ότι η κίνηση αυξήθηκε κατά 75%, ενώ ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της χώρας, Tui, σημείωσε αύξηση κατά έξι φορές στις κρατήσεις.

- Η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπόρνε δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι εταιρείες να παροτρύνουν τους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια άλλη εθνική καραντίνα εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων.

- Η ιταλική κυβέρνηση επέκτεινε την απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών μεταξύ των 20 περιοχών της χώρας έως τις 27 Μαρτίου τουλάχιστον. Το μέτρο επρόκειτο να λήξει στις 5 Μαρτίου, αλλά ο νέος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και το υπουργικό του συμβούλιο ενέκριναν διάταγμα για τη συνέχιση ττων περιορισμών.

- Ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γερμανίας Μάικλ Ροθ υπερασπίστηκε τους συνοριακούς περιορισμούς της χώρας με τους γείτονες Τσεχία και Αυστρία καθώς επιδιώκει να σταματήσει την εξάπλωση του ιού. "Αυτά τα μέτρα προφανώς ασκούν τεράστια πίεση στις παραμεθόριες περιοχές, τους μετακινούμενους και τη μεταφορά αγαθών και την ενιαία αγορά, αλλά η προστασία των πολιτών μας είναι υψίστης σημασίας", είπε.

- Η Πορτογαλία στοχεύει να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της έως το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίδο. Ενώ ο συντονιστής προγράμματος εμβολίων Henrique Gouveia e Melo είπε ότι η ανοσία "θα μπορέσει να επιτευχθεί τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου" εάν τα προβλεπόμενα αποθέματα εμβολίων επαρκέσουν.

- Η μεγαλύτερη ομάδα φιλοξενίας στις Κάτω Χώρες δήλωσε ότι θα ασκήσει μήνυση στην κυβέρνηση για τους συνεχιζόμενους περιορισμούς που έχουν αναγκάσει να κλείσουν μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια από τα μέσα Οκτωβρίου. "Η κατάσταση είναι απελπιστική και ξανά και ξανά, οι επιχειρηματίες στη βιομηχανία τροφίμων και εστιατορίων στερούνται προοπτικής", δήλωσε ο Robert Willemsen, πρόεδρος της ομάδας φιλοξενίας Royal Horeca Netherlands.

- Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Ιβάν Κόρκοκ κάλεσε τους εταίρους της στην ΕΕ να στείλουν αποστολές εμβολίων για να βοηθήσουν τη χώρα που περιγράφεται σε «τραγική» κατάσταση. "Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι και άλλες χώρες έχουν έλλειψη εμβολίων, αλλά τώρα η Σλοβακία, με δεδομένο το γεγονός ότι έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, χρειάζεται τα εμβόλια περισσότερο", πρόσθεσε.

- ΟΕυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου δήλωσε ότι αξιολογεί τη χρήση της θεραπείας με αντισώματα remdesivir σε ασθενείς με ιούς που δεν χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου, αφού ο κατασκευαστής της Gilead Sciences υπέβαλε αίτηση για επέκταση της χρήσης του.

- Η πρώτη παρτίδα του σκευάσματος AstraZeneca έφτασε στην Ουκρανία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου Boryspil του Κιέβου. Ο υπουργός Υγείας Maksym Stepanov είπε ότι η παρτίδα ανέρχεται σε 500.000 δόσεις, τις πρώτες, που έλαβε η χώρα.