Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σέντρα στις 28/3 στη Γ΄ Εθνική - Παράταση της σεζόν ως τις 27/6

ΕΠΟ
23 Φεβρουαρίου 2021 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μετά την άδεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για έναρξη των προπονήσεων της Γ΄ Εθνικής, η εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

συνεδρίασε, καταλήγοντας σε εισήγηση για έναρξη πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου, ημέρα που θα ξεκινήσει και η Football League, για την οποία η αγωνιστική σεζόν θα παραταθεί μέχρι τις 27/6. Σε αυτή την ημερομηνία προτίθενται να παρατείνουν και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
 
Αυτό που μπαίνει στο τραπέζι λόγω της αδυναμίας και για κάποιες ομάδες απροθυμίας να κατέβουν στο πρωτάθλημα, είναι οι κυρώσεις. Με βάση τα ισχύοντα προβλέπεται εκτός από μηδενισμός, αφαίρεση βαθμών, βαριά χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση βαθμών για την επόμενη περίοδο. Όμως η Ε.Ε. της ΕΠΟ σκέφτεται να ισχύσει μόνο ο υποβιβασμός στις ομάδες που δεν θα συνεχίσουν και να παραβλέψει πρόστιμα και αφαίρεση βαθμών.
 
Ένα τεράστιο θέμα που προκύπτει είναι τα τεστ κορονοϊού, στο θέμα αυτό η ΕΠΟ είναι σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τη ΓΓΑ, προκειμένου να αναλάβουν οι δήμοι και περιφέρειες το κόστος των rapid test. Να σημειώσουμε ότι το κόστος είναι μεγάλο αυτή τη στιγμή, στοιχίζει 10 ευρώ + 10 ευρώ η δειγματοληψία. Αυτό σημαίνει ότι μια ομάδα 30 ατόμων, το συνολικό κόστος φτάνει τα 600 ευρώ την εβδομάδα, ποσό που δεν θα μπορέσουν οι περισσότερες ομάδες να πληρώσουν. 
 
Για το κόστος των τεστ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης  είπε στην ΕΡΤ3 ότι «ανεπίσημα έχουμε μάθει ότι τα τεστ θα τα αναλάβουν οι δήμοι και οι περιφέρειες μέσω του τοπικού ΕΟΔΥ. Περιμένουμε και επίσημα να μας απαντήσει η ΓΓΑ ότι έχει καταλήξει σε αυτό το μοντέλο». Ο ίδιος για τη Γ΄ Εθνική  είπε πως «την Πέμπτη η επιτροπή διοργανώσεων θα εισηγηθεί στην ΕΕ της ΕΠΟ για τις τελικές αποφάσεις, για έναρξη στις 28 Μαρτίου και οι ομάδες που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς από το πρωτάθλημα δεν θα έχουν κυρώσεις, πρόστιμα και αφαιρέσεις βαθμών, απλά θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα».
 
Οι πληροφορίες λένε ότι επειδή η ΕΠΟ πιέστηκε πολύ για μείωση του κόστους της διαιτησίας σκέφτεται μεγάλη μείωση των εξόδων, τουλάχιστον για όσο καιρό θα είναι υποχρεωτικό το τεστ και θα ορίζονται  διαιτητές από την ένωση της γηπεδούχου ομάδας, με αυστηρά  κριτήρια για να μην υπάρχει περίπτωση ευνοϊκής διαιτησίας στον γηπεδούχο, έτσι δεν θα υπάρχουν τα έξοδα μετακίνησης, ενώ και η αμοιβή θα είναι όσο στη μεγαλύτερη κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων. Περιμένουμε την Πέμπτη τις εισηγήσεις, τις αποφάσεις και στην πορεία ποιες από αυτές θα υλοποιηθούν και κυρίως πόσες ομάδες από τις 138 θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια