Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό για 138 ομάδες και 3.500 αθλούμενους

Γ΄ Εθνική
23 Φεβρουαρίου 2021 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Το άνοιγμα των προπονήσεων έφερε αέρα αισιοδοξίας σε πολλές ομάδες αλλά και σε αρκετά σωματεία που αντέδρασαν αρνητικά και το έδειξαν

μέσω των ανακοινώσεων τους. Οι αντιδράσεις τους θα φανούν μετά τις αποφάσεις της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου.
 
Οι πιέσεις στη ΓΓΑ για να προχωρήσει στην επιστροφή στις προπονήσεις, έπιασαν τόπο και τώρα η ΕΠΟ καλείται να σχεδιάσει τη συνέχεια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Όμως φαίνεται ότι όλα έγιναν με μεγάλη προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό και η ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής 19/2 ήταν αιφνιδιαστική.
 
Το να ξεκινήσουν προπονήσεις τη Δευτέρα 22/2 δεν είναι εύκολο αν δεν γίνουν πρώτα τεστ για covid. Από κει και πέρα, είναι άγνωστο το πώς θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, το οποίο με εμβόλιμες αγωνιστικές δεν μπορεί να τελειώσει πριν το τέλος Ιουνίου, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα γίνουν μπαράζ ανόδου και από τη στιγμή που θα καταργηθεί η Football League.
 
Τα ερωτήματα είναι πολλά, κυρίως αν για οποιοδήποτε λόγο μία ομάδα έχει 5-6 παίκτες θετικούς τον Απρίλιο, υποχρεωτικά θα αναβληθεί το παιχνίδι της είναι άγνωστο το πότε θα γίνει δεδομένου ότι με τις εμβόλιμες δεν θα υπάρξει ελεύθερη ημερομηνία. Και αν λίγες μέρες μετά βρεθεί άλλη με το ίδιο πρόβλημα, θα έχουμε αναβολή δυο αγωνιστικών; Αυτό πρέπει να το προβλέψει η ΕΕ της ΕΠΟ και να δώσει λύση. Αλλά και ένα άτομο μόνο να βγει θετικό από μια ομάδα θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η ομάδα, άρα δεν θα μπορεί να αγωνιστεί.  Μιλάμε για 138 ομάδες και για 3.500 άτομα που απασχολούνται στην κατηγορία.
 
Μπορεί να γίνει αλλαγή προκήρυξης αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα προβλέπει και αν θα έχουμε ανόδους και υποβιβασμούς ομάδων και τι νόημα θα έχει κάποιος να κυνηγήσει την νίκη αν δεν έχει στόχους. Από την άλλη ανόδους δεν φαίνεται να έχουμε επειδή τα τοπικά πρωταθλήματα τα ξεχνάμε.
 
Η υποχρεωτική συμμετοχή ποδοσφαιριστών κάτω των 20 στις ομάδες μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, αφού πολλά από τα παιδιά αυτά είναι μαθητές και θα κοιτάξουν διάβασμα και Πανελλήνιες και όχι το ποδόσφαιρο, έτσι οι πιθανότητες να μην μπορεί να συμπληρώσει ενδεκάδα μια ομάδα είναι πολλές και αυτό μάλλον είναι άδικο.
 
Πάνω από 80% των παικτών εργάζονται και δύσκολα θα μπορούν με τόσες εμβόλιμες αγωνιστικές να συμμετέχουν στα παιχνίδια της Τετάρτης. Η παράταση ως τέλος Ιουνίου θα φέρει πολλές δυσκολίες σε νησιωτικές ομάδες που λόγω τουρισμού δεν θα μπορούν να προπονούνται σωστά και  να μετέχουν πλήρεις στα παιχνίδια.
 
Οι ομάδες θα περιμένουν λογικά στο σύνολό τους, τις αποφάσεις της ΕΠΟ ως την Πέμπτη για να δουν τι θα κάνουν και ουσιαστικά χάθηκε ακόμη μια εβδομάδα, αφού δεν υπήρξε σχεδιασμός. Και μετά από τέσσερις μήνες αποχής από προπονήσεις δεν φτάνουν 25-30 μέρες προετοιμασίας για να ξεκινήσουν αγώνες στις 28 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε πολλούς τραυματισμούς, αφού δεν θα είναι επαρκώς έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές.
 
Τέλος αν δεν ενισχυθούν οικονομικά οι ομάδες δύσκολα θα ανταπεξέλθουν δεδομένου ότι εισιτήρια, χορηγοί, κλπ δεν υπάρχουν με τη σημερινή κατάσταση. Άντε να βάλουν κάποιοι παράγοντες βαθιά το χέρι στην τσέπη, άντε και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να δώσουν ότι μπορούν για μετακινήσεις κλπ. Και όλα όταν τα προβλήματα επανέναρξης είναι πολλαπλάσια από αυτά της διακοπής τη δεδομένη στιγμή.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια