Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος: Ποιος έδωσε εντολή να φρουρείται η είσοδος του Ερημίτη;

Ερημίτης
23 Φεβρουαρίου 2021 / 13:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την παρουσία περιπολικού στην είσοδο του Ερημίτη καταγγέλλει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, μετά το περιστατικό σύλληψης Βρετανίδας περιπατήτριας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Πληροφορηθήκαμε ότι χτες υπήρχε περιπολικό στον Άγιο Στέφανο Σινιών, που εμπόδιζε την ελεύθερη πρόσβαση  των κατοίκων της περιοχής στο μονοπάτι που οδηγεί στον Ερημίτη. Καθημερινά δεκάδες συμπολιτών μας  μπαίνουν στα μονοπάτια του Ερημίτη για περίπατο, σωματική άσκηση και απόλαυση της πανέμορφης φύσης.

Χτες όμως, συνελήφθη Αγγλίδα, μόνιμη κάτοικος της περιοχής, την ώρα που περπατούσε με το σκύλο της στην περιοχή της Βρωμόλιμνης, καθημερινή της συνήθεια τα δώδεκα χρόνια που ζει στο νησί μας.

Κατά σύμπτωση(;)  μία μέρα πριν στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στην τσιμεντοποίηση και επομένως καταστροφή του οικοσυστήματος, η οποία έγινε γνωστή από τις φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν  και χαιρετήθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στα σχέδια της επένδυσης δηλώνουν ότι η πρόσβαση στα μονοπάτια, (τα οποία διεκδικεί δικαστικά από το Δήμο και δεν ξέρουν ακόμα την τελική δικαστική απόφαση) θα είναι ελεύθερη για όλον τον κόσμο και βλέπουμε ότι εμποδίζεται  πριν καν πέσει ο θεμέλιος λίθος.

Οφείλεται μια απάντηση από τις αρμόδιες αρχές  στους πολίτες της Κέρκυρας για το ποιος έδωσε οδηγία στο περιπολικό να φρουρεί την είσοδο στον Ερημίτη και με ποια αρμοδιότητα.

Θεωρούμε αδιανόητο την εποχή της καραντίνας να απαγορεύεται η ελεύθερη διέλευση στα μονοπάτια του καθημερινού περιπάτου, που  δεν αποτελεί  μόνο το μοναδικό τρόπο ψυχαγωγίας αλλά και ψυχική και σωματική ανάγκη κατά τη δύσκολη συγκυρία που ζει η ανθρωπότητα.
                                                       
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος,                                                                           Η Γραμματέας,
Βέρα Κορωνάκη                                                                     Βούλα Μπούκα