Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυση από την NCH και σύλληψη Βρετανίδας περιπατήτριας στον Ερημίτη

Ερημίτης
23 Φεβρουαρίου 2021 / 09:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία 47χρονη υπήκοος Βρετανίας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας

μετά την επίσκεψή της στην περιοχή του Ερημίτη, όπου εκτελούνται εργασίες για την επένδυση «Kassiopi project» της NCH Capital.

Η Βρετανίδα, μόνιμη κάτοικος Κέρκυρας, συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να περπατάει εκεί, όπως και άλλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Η εμπλοκή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, δημιουργήθηκε όταν οι εργαζόμενοι που εκτελούν εργασίες αποψίλωσης, ζήτησαν από τη γυναίκα να αποχωρήσει.

Mιλώντας στο enimerosi.com, η γυναίκα ωστόσο επισημαίνει ότι κανείς δεν την ενόχλησε, ούτε της ζήτησαν να φύγει, ούτε υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός.
 
Η εταιρεία και ο εργολάβος υπέβαλαν μήνυση για παρακώλυση εργασιών και η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία, λίγο αργότερα, στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, η γυναίκα έβγαζε φωτογραφίες τους εργαζομένους την ώρα που δούλευαν και αυτό έχει συμβεί και με άλλους περιπατητές, τις τελευταίες μέρες. 

Σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.   
 
Οι κοινωνικές αντιδράσεις για το επενδυτικό σχέδιο συνεχίζονται, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού και την τελετή έναρξης των εργασιών από τον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό κλιμάκιο. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κέρκυρα, είχαν γίνει διαδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας και στις Σινιές, εναντίον της επένδυσης.

Η πυρκαγιά που ακολούθησε, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, ιδίως λόγω της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «ο Ερημίτης θα καεί κάποια μέρα».



Μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν τη σύλληψη, είχε πραγματοποιηθεί μία ακόμα διαμαρτυρία με πανό στην περιοχή της Βρωμολίμνης, όπου το κίνημα του Ερημίτη είχε εκδηλώσει την αντίδρασή του για την καταστροφή του τοπίου στον Ερημίτη.