Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυξάνονται οι εμβολιασμένοι, κάμπτεται ο ιός, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα

ευρώπη
22 Φεβρουαρίου 2021 / 17:18

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται να καταρτίσει έναν οδικό χάρτη για να διευκολύνει την Αγγλία να αποφύγει το τρίτο εθνικό απαγορευτικό εφόσον οι προσπάθειες εμβολιασμού αποδεικνύονται επιτυχημένες.

- Η Ουκρανία συμφώνησε να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίου COVID-19 που θα λάβει από την αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία Novavax σε 15 εκατομμύρια. Οι πρώτες δόσεις του αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μέχρι τον Ιούλιο.

- Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ρωσίας έχει αρχίσει να διευρύνεται ενώ ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko ανακοίνωσε σχέδια για εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού έως τον Ιούνιο.

- Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε περισσότερα από τα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν ανοίξει ξανά για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

- Μια νέα μελέτη από τη Σκωτία διαπίστωσε ότι τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Oxford University-AstraZeneca μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας έως και 85% και 94% αντίστοιχα.

- Για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, η περιοχή γύρω από τη Νίκαια της Γαλλίας, θα περάσει σε μερικό απαγορευτικό λόγω αυξανόμενων λοιμώξεων. Η χώρα στο σύνολό της δεν βρίσκεται σε κατάσταση γενικού απαγορευτικού αλλά παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

- Η κηδεία του καπετάνιου Tom Moore, του βετεράνου του Βρετανικού Β 'Παγκοσμίου Πολέμου που συγκέντρωσε περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο. Η οικογένειά του υπενθύμισε στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι.

- Η GlaxoSmithKline της Βρετανίας και η Sanofi της Γαλλίας έχουν ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο COVID-19 με βάση τις πρωτεΐνες. Ελπίζουν ότι θα εγκριθεί για χρήση προς το τέλος του έτους.