Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία κατά των τραμπουκισμών από τον «Ερημίτη Πλους»

Ερημίτης
19 Φεβρουαρίου 2021 / 18:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η οργάνωση για την Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Βόρειου Στενού Κέρκυρας “Ερημίτης Πλους”, προχώρησε στην παρακάτω καταγγελία:

«Καταγγέλλουμε τις απρόκλητες και απαράδεκτες τραμπούκικες βιαιοπραγίες σε ομάδα περιπατητών (μεταξύ των οποίων φοιτητών  του Ιονίου Πανεπιστημίου) στην περιοχή Κορφοβονιά Ερημίτη Σινιών από τον χειριστή εκσκαφέα - καταστροφέα την ώρα που περπατούσαν και κατέγραφαν το κατεστραμμένο δημοτικό μονοπάτι και το τοπίο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους ο χειριστής αντέδρασε με λεκτική και σωματική βία, προκαλώντας ζημιά στην φωτογραφική κάμερα του ενός, τους έσπρωξε, τους έβρισε χυδαία και τους απείλησε σηκώνοντας πέτρα, έτοιμος να τους χτυπήσει με αυτήν. Κατόπιν αυτού οι περιπατητές ειδοποίησαν την αστυνομία την οποία συνάντησαν στον Άγιο Στέφανο Σινιών που κατέγραψε και τα γεγονότα.

Μέχρι τώρα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τους αλλεπάλληλους βιασμούς σε βάρος του περιβάλλοντος και την προκλητική απαξίωση των θεσμών. Τώρα βιώνουμε και την έμπρακτη βία απέναντι στον άνθρωπο».