Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα κλείσουν τις υπηρεσίες οι δήμοι αν δεν εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι

κεδε
19 Φεβρουαρίου 2021 / 16:22

ΑΘΗΝΑ. « Τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΑΘΗΝΑ. « Τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ( 19/2), σχετικά με τη άρνηση των συναρμόδιων υπουργείων, να συμπεριλάβουν και το προσωπικό των ΟΤΑ στις ομάδες εμβολιασμού για τον covid-19 κατά προτεραιότητα.
 
Ο κ. Παπαστεργίου απείλησε ευθέως με σταμάτημα των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία και κλείσιμο νευραλγικών υπηρεσιών που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες, ακόμη και τώρα εν μέσω πανδημίας, όπως τα ΚΕΠ, τα Ληξιαρχεία,τα Δημοτολόγια κ.α
 
« Δεν είναι δυνατόν να εμβολιάζονται -πολύ σωστά- κατά προτεραιότητα τα μέλη της ΕΛΑΣ και όχι της Δημοτικής Αστυνομίας» τόνισε.
Μ’ αφορμή και τον θάνατο προ ημερών από covid-19 αντιδημάρχου του δήμου Λαγκαδά, ο κ. Παπαστεργίου, ζήτησε να υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα και για τους αιρετούς.
 
« Οι αιρετοί δεν μπορούν να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού. Είναι εκεί, δίπλα στους πολίτες, καθημερινά παρόντες» είπε χαρακτηριστικά.
Και κάλεσε την κυβέρνηση να εισακούσει την Αυτοδιοίκηση. « Να σταματήσουμε αυτή την ιστορία με τους δήμους από τους οποίους ζητάνε τα πάντα και όταν εμείς ζητάμε, δεν μας ακούσει κανείς», υπογράμμισε.