Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΕΓΑΣ: Aνίκανος ο Αυγενάκης

Ανακοίνωση
18 Φεβρουαρίου 2021 / 16:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, η παλαιότερη Ομοσπονδία της χώρας, η οποία είναι πολύ επιθετική και σκληρή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Λ. Αυγενάκη, σχετικά με τον νέο τρόπο της εκλογικής διαδικασίας στις Ομοσπονδίες και τις τομές που κάνει η σημερινή κυβέρνηση στον αθλητισμό.
 
Αυτό που τονίζεται ιδιαίτερα στην ανακοίνωση είναι η ωμή παρέμβαση του κράτους στις εκλογές της Ομοσπονδίας. Μάλιστα διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους χαρακτηρίζει ανίκανο τον Λ. Αυγενάκη και επιτίθεται κατά της κυβέρνησης.
 
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει αναλυτικά:
«Ανικανότητα του επιτελικού κράτους ή ακόμα μία ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοικητικό και τις εκλογικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών; Για μία ακόμη φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, συνειδητοποιώντας ότι η προσπάθειά του να επιβάλλει τις Διοικήσεις της αρεσκείας του, θα αποτύχει, επιχειρεί την κατάλυση της αυτονομίας των Αθλητικών Σωματείων Ενώσεων και Ομοσπονδιών και την κατάργηση του Αστικού Κώδικα και των Καταστατικών τους, καταθέτοντας μία ακόμη τροπολογία και ενώ έχουν προκηρυχθεί οι αρχαιρεσίες όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών.
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Άρθρο 1, παρ. 1
α) Η χρήση Μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας δεν είναι υποχρεωτική.
β) Όλες οι ψηφοφορίες γίνονται μέσω «ΖΕΥΣ»
Σημείωση: Υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες πλατφόρμες. Γιατί υποχρεωτικά στην κρατική;
γ) Η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται τουλάχιστον πέντε ημέρες
πριν! (εκτός αν προβλέπεται μεγαλύτερο διάστημα)
Σημείωση: Ωμή παρέμβαση στα καταστατικά. Δεν είναι αρμοδιότητα του κράτους
 
παρ. 2
α) Οι Γενικές Συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών διεξάγονται ενώπιον τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής από δικηγόρους (με αναπληρωτές)
Σημείωση:
• Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες (ακόμα και στις Βουλευτικές στις Εφορευτικές συμμετέχουν εκπρόσωποι του Σώματος που ψηφίζει! Δηλ. (2) αιρετοί και (1) Δικηγόρος ως Πρόεδρος.
• Ποιος θα πληρώσει το κόστος;
• Είναι δυνατόν αυτά να νομοθετούνται με προκηρυγμένες εκλογές διοικήσεων;
και
β) Επιβάλλονται προθεσμίες υποβολής αιτήματος και ορισμού μελών
Δικηγορικών Συλλόγων 25 και 20 αντίστοιχα ημέρες πριν της Γενικές
Συνελεύσεις!
Σημείωση:
• Σε κάποιες ήδη προκηρυγμένες Γενικές Συνελεύσεις δεν υπάρχουν τα
συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια.
• Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι Αρχαιρεσίες δεν θα γίνουν σε φυσικές συνθήκες, ακόμη και εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες βελτιωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου;
• Είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός Δικηγόρων (3+3 αναπληρωτές), ανά Ομοσπονδία, ώστε να είναι διαθέσιμοι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, που συμπίπτουν οι Αρχαιρεσίες των διαφόρων Ομοσπονδιών;
 
παρ. 3
α) ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Σημείωση:
• Τι σημαίνει «καθορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και ο τρόπος διεξαγωγής»;
Τι άλλο μας επιφυλάσσουν οι δύο Υπουργοί;
• Ποιο είναι το «κάθε άλλο αναγκαίο θέμα» «για τη διασφάλιση της Διαφάνειας και του Αδιάβλητου;
β) Προβλέπει μετάθεση προκηρυγμένων Αρχαιρεσιών με Υπουργική Απόφαση Αυγενάκη!
• Γιατί πρέπει να παρέμβει με Υπουργική Απόφαση και να μεταθέτει την ημερομηνία των εκλογών;
• Δεν έμεινε παρά να δηλώσει ευθέως ή να περιλάβει στην Υπουργική Απόφαση και ποιους υποψηφίους πρέπει να ψηφίσουν οι αντιπρόσωποι των Σωματείων!
 
Τέλος, όλα αυτά, δηλαδή οι αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις είναι τελικά αποτέλεσμα ανικανότητας να ρυθμιστούν νομοθετικά θέματα.
Έγκαιρα ή μία διαρκής συνεχόμενη προσπάθεια του κ. Αυγενάκη να αποφύγει τις εκλογικές ήττες που έρχονται σε μία σειρά Ομοσπονδιών που έχει στοχοποιήσει και επιχειρεί καθημερινά να παρέμβει με αθέμιτους και πρωτοφανείς τρόπους;».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια