Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη της Υφ. Υγείας Ζωής Ράπτη στον Κοι.Σ.Π.Ε. «Νέοι Ορίζοντες»

Ζωή Ράπτη
18 Φεβρουαρίου 2021 / 15:53
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ζωή Ράπτη: θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού για την ανάπτυξη δράσεων που οδηγούν στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη και αυτονομία των Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 16 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας  κας.  Ράπτη Ζωής, στα Γραφεία Διοίκησης και στις Δομές Ένταξης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες». Στα πλαίσια της επίσκεψης η κα Ράπτη, συνοδευόμενη από Εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συναντήθηκε με τα Μέλη του Δ. Σ. και τους εργαζομένους του Κοι.Σ.Π.Ε και ενημερώθηκε για τις Κοινωνικές Δράσεις, τα Προϊόντα και τις Υπηρεσίες του Συνεταιρισμού.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος του Δ. Σ. κα Δημοπούλου Μαρία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚοιΣΠΕ κος Παπαβλασόπουλος Αθ. Και Μέλη της Σ.Υ.Υ. κκ. Φάντι Ρ. και Κιουρκτσή Β. Η κα. Ράπτη τόνισε το σπουδαίο πολύπλευρο θεραπευτικό και αποκαταστασιακό έργο τόσο του Κοινοτικού Δικτύου Ψυχικής Υγείας όσο και του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας, που απώτερο σκοπό έχει την επαγγελματική επανένταξη των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ένα καινοτόμο παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και αποτελεί την μεγαλύτερη Κοινωνική Επιχείρηση στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Κοι.Σ.Π.Ε. συμμετέχει σε πολλές κοινωνικές διεργασίες ενισχύοντας ένα πρότυπο δίκτυο αλληλεγγύης μέσα από διάφορες κοινωνικές Δράσεις. Μέσα από το πρότυπο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης ο Συνεταιρισμός υποστηρίζει καθημερινά άμεσα & έμμεσα περισσότερους από 430 ωφελούμενους, άτομα που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, παρόντες ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας κος Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κος Κώστας Ζορμπάς και ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. κος Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Η Υφυπουργός τόνισε το πολύ σημαντικό έργο του ΚοιΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες» που αφήνει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, τόσο για το σημαντικό κοινωνικό έργο, όσο και το γεγονός ότι αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμης επιχείρησης. Τέλος, επισήμανε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού για την ανάπτυξη δράσεων που οδηγούν στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη και αυτονομία των Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.