Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτανησιακή Πρωτοβουλία: «Εμβολιασμοί μετ’ εμποδίων» για τους Λευκιμμιώτες

Κορωνοϊός
17 Φεβρουαρίου 2021 / 17:36

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ). Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», σχετικά με τη διαδικασία των εμβολιασμών

για τους κατοίκους της Λευκίμμης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Τις τελευταίες ώρες και έπειτα από επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η παράταξη μας έλαβε γνώση για μια δυσλειτουργία στη διαδικασία εμβολιασμών, η οποία αφορά συγκεκριμένα τους κατοίκους της Λευκίμμης. Κατά την υποβολή αιτήματος εμβολιασμού στον σχετικό ιστότοπο, παραπέμπουν τους διαμένοντες στην Λευκίμμη σε εμβολιαστικό κέντρο της Ηγουμενίτσας και μάλιστα σε απογευματινές ώρες.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μετακίνηση με πλοίο φαντάζει με Γολγοθά, τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ασταθείς και επηρεάζουν την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων, συνυπολογίζοντας το πρόσθετο κόστος και την ταλαιπωρία, σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία πολύμηνης καραντίνας, ψυχολογικών πιέσεων και οικονομικής δυσπραγίας. Επιπλέον οι ηλικιακές ομάδες που εμβολιάζονται αυτή την στιγμή, είναι άνθρωποι που κατά κανόνα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συνεπώς πρέπει να παραμένουν ασφαλείς και προφυλαγμένοι, αντί να εκτίθενται  στον κίνδυνο του αναγκαστικού συγχρωτισμού εκτελώντας αυτή την μετακίνηση.

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επαφές, επισημαίνοντας το πρόβλημα, το οποίο ευελπιστούμε να οφείλεται σε εσφαλμένη παραμετροποίηση του συστήματος και να επιλυθεί άμεσα. Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες εφόσον κριθεί σκόπιμο.