Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείδωσαν την παρουσία τους, Καρύδη, Μαντζουρογιάννης και Δόση

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23
17 Φεβρουαρίου 2021 / 16:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Σπυριδούλα Καρύδη και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης είναι στους κορυφαίους στην Ευρώπη ηλικιακά και έχουν πάρει χρυσά μετάλλια

στους Πανευρωπαϊκούς στην κατηγορία τους, ενώ και η Παναγιώτα Δόση, ξεχωρίζει με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές επιτυχίες.
 
Λογικό είναι να θέλουν να βρεθούν πάλι σε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ23, αφού Καρύδη και Δόση είναι πλέον 20 χρονών και ο Μαντζουρογιάννης 22. Η εμφάνισή τους την περασμένη εβδομάδα στους Πανελληνίους αγώνες κλειστού στίβου και οι επιδόσεις τους, ήταν πολύ πάνω από τα όρια με αποτέλεσμα και οι τρεις να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι Πανευρωπαϊκοί φέτος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Μπέργκεν της Νορβηγίας από τις 8 ως τις 11 Ιουλίου.


 
Να σημειώσουμε ότι η Σπυριδούλα Καρύδη που παλεύει να πιάσει και το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενδιαφέρεται κυρίως για επιδόσεις στο τριπλούν που είναι και το αγώνισμά της και έχει από τους τρεις τις περισσότερες πιθανότητες να το κάνει γιατί δεν απέχει και πολύ. Βέβαια αν θέλει να λάβει μέρος και στο μήκος που είναι εξ’ ίσου καλή, θα πρέπει να ξεπεράσει τα 6,20μ που είναι το όριο, ενώ την περασμένη εβδομάδα έκανε μόλις 6,13μ. στο ΣΕΦ. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι τον Αύγουστο κατέρριψε  το Πανελλήνιο ρεκόρ της Νίκης Ξάνθου που ήταν 6,60 από το 1992, κάνοντας  απίθανο άλμα στα 6,71μ., που σημαίνει ότι στο Πανευρωπαϊκό μπορεί να αγωνιστεί και στο μήκος.


 
Ο Μαντζουρογιάννης με το 7,62μ. στο μήκος έδειξε ότι επανήλθε, αφού είχε μείνει λίγο πίσω λόγω του τραυματισμού του, ενώ η Δόση σε κάθε αγώνα ανεβαίνει και έχει όλα τα φόντα και αυτή να φτάσει στο ευρωπαϊκό μετάλλιο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια