Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ξεκίνημα της Γ΄ Εθνικής, το επόμενο βήμα

Γιώργος Μαυρωτάς
17 Φεβρουαρίου 2021 / 16:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να ανάψει το πράσινο φως και για τη Γ΄ Εθνική, εδώ και δυο μήνες, είναι πολλές. Μόλις προχθές δόθηκε η άδεια

να ξεκινήσουν προπονήσεις στη Football League που είναι και επαγγελματική κατηγορία και η λογική λέει ότι σειρά έχει η Γ΄ Εθνική, η πολυπληθέστερη κατηγορία της χώρας.
 
Η αλήθεια είναι πως είναι αστείο σε μια χώρα δέκα εκατομμυρίων να υπάρχει μια κατηγορία σαν αυτή με 138 ομάδες, καθώς η λογική λέει ότι 48 θα ήταν αρκετές και χωρίς να υπάρχει και η  Football League. Όμως εδώ είναι Ελλάδα, ο αθλητισμός δεν αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό αλλά σαν «ψηφουλάκια», δεκαετίες τώρα και δυστυχώς δεν αλλάζει.
 
Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Λ. Αυγενάκης είχαν υποσχεθεί πολλές φορές εν μέσω πανδημίας ότι  θα προχωρήσει το αίτημα της επανέναρξης, αλλά η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν έχει δώσει την άδεια.
 
Το να ασχολούνται με μια κατηγορία 138 ομάδων πάνω από 250 προπονητές – γυμναστές, πάνω από 3.500 ποδοσφαιριστές, πάνω από 300 διαιτητές και άλλοι τόσοι παρατηρητές, είναι θέμα που καίει τη κυβέρνηση και θα έκαιγε κάθε κυβέρνηση, καθώς είναι τεράστιος ο αριθμός. Αλλά για επιστροφή τουλάχιστον στις προπονήσεις, μετά από100 μέρες, το πράσινο φως δεν έχει ανάψει.
 
Ο Γιώργος Μαυρωτάς, γνώστης του αθλητισμού, σεβαστός για την τεράστια αθλητική του πορεία σαν πολίστας, με έξι παρουσίες σε Ολυμπιακούς αγώνες που ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ3 στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ», είπε ότι το επόμενο βήμα είναι το ξεκίνημα της Γ΄ Εθνικής. Αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες αυτών που είναι φανατικοί να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, γιατί υπάρχουν και αντίθετες φωνές.
 
Για την επανέναρξη ο Γ. Μαυρωτάς είπε: «Η Γ΄ Εθνική  και η Α’ Εθνική Γυναικών είναι το επόμενο βήμα ώστε να τους επιτραπούν οι προπονήσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε το “πράσινο φως”. Πάντα με τις ίδιες συνθήκες, τα εβδομαδιαία τεστ. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».
 
Η κυβέρνηση πιέζεται αφόρητα καθώς δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες και πιθανόν την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι αίτημα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Άσχετα που μετά θα έχουμε άλλες πιέσεις και άλλα προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν, τα οποία είναι τα εξής: 
  • Οι ομάδες θα ζητήσουν να κάνουν τα υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ covid δωρεάν γιατί οικονομικά δεν θα βγαίνουν.
  • Έχουν ήδη πιέσει για μείωση του κόστους της διαιτησίας, αλλά η ΕΠΟ δεν έδωσε απάντηση, είπε απλά «θα το δούμε».
  • Τα έξοδα μετακίνησης για πολλές ομάδες σε διάφορους ομίλους είναι τεράστια και με την οικονομική συγκυρία που υπάρχει δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν Δήμοι και Περιφέρειες.
  • Με την οικονομική αδυναμία πολλών χορηγών των ομάδων να τις ενισχύσουν, οι διοικήσεις θα δυσκολευτούν και πολλές δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές και είναι και ο λόγος που αρκετοί πρόεδροι ομάδων ζήτησαν από την ΕΠΟ να μην γίνει επανέναρξη.
 
Το θέατρο του παραλόγου δηλαδή, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα λάθος σχεδιασμών χρόνια τώρα στο ποδόσφαιρο. Υπομονή ως το τέλος της εβδομάδας, για μια ακόμα φορά, να δούμε τι θα πουν, αν πουν, οι λοιμωξιολόγοι.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια