Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ και Σύλλογος Γονέων Κέρκυρας στην Κράτσα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία (βίντεο)

Εκπαίδευση
16 Φεβρουαρίου 2021 / 17:11

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά συγκροτήματα της Κέρκυρας, η οποία αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη επεσήμαναν στην Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Γονέων Κέρκυρας, με τη συμπαράσταση της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 16/2 η Ένωση Συλλόγων Γονέων και η ΕΛΜΕ με την συμπαράσταση της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό στα σχολεία λόγω πανδημίας.
 
Συναντήθηκαν με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα και την αντιπεριφερειάρχη Μελίτα Ανδριώτη και τους περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Αχιλλέας Καπετάνιος, είπε ότι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη και δύσκολη μετά τα κρούσματα στην α΄θμια και β΄θμια και τα προβλήματα γίνονται περισσότερα με τις ελλείψεις σε προσωπικό, καθαρίστριες κλπ.


 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Γιάννης Πελάης επεσήμανε ότι πρέπει οι τοπικοί φορείς να φροντίσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν στις μετακινήσεις των μαθητών, με αύξηση στόλου λεωφορείων, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να γίνουν μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πρόεδρος της ΟΓΕ Βόρειας Κέρκυρας, Τζένη Σκέμπρη, τόνισε ότι πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τεστ και απολυμάνσεις στους χώρους των σχολείων όπως επίσης και ανίχνευση όλων των επαφών τους.