Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρνητικά όλα τα τεστ σε Κασσιώπη & πόλη. Θετικός μαθητής στην Αχαράβη

σχολεία
16 Φεβρουαρίου 2021 / 14:03

Επιβεβαιώθηκε θετικός στον κορονοϊό, μαθητής του Γυμνασίου Θιναλίου. Την Παρασκευή είχε διαγνωστεί θετικός ο πατέρας του.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη είναι το 1ο Λύκειο, το 7ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Λιαπάδων. Τα υπόλοιπα αναμένεται ν' ανοίξουν καθ' όσον παρήλθε η Μήδεια και (σχεδόν) δεν μας ακούμπησε, τουλάχιστον όσον αφορά στα χιόνια.

Τα 217 αρνητικά δείγματα της Κασσιώπης στην εκπαιδευτική κοινότητα και το χωριό περιόρισαν το ζήτημα στον διαγνωσμένο θετικό εκπαιδευτικό. Τη Δευτέρα συνεχίστηκε από τον ΕΟΔΥ η δειγματοληψία και οι δοκιμές στην πόλη με αρνητικά αποτελέσματα. Πάνω από 100 τεστ στο νοσοκομείο και 80 στο δημοτικό θέατρο, όλα αρνητικά.
Σύμφωνα με τη Δ/νση β΄βαθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία και τα τμήματα που κλείνουν λόγω κορονοϊού, το κάνουν για 14 ημέρες από την τελευταία ημέρα που εκείνος που διαγνώσθηκε θετικός ήλθε σε επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Επιβεβαιώθηκε θετικός στον κορονοϊό, μαθητής του Γυμνασίου Θιναλίου. Την Παρασκευή είχε διαγνωστεί θετικός ο πατέρας του και σύμφωνα με τον δ/ντη του Γυμνασίου, Γ. Γλωσσόπουλο, εξετάζεται η περίπτωση διότι η μικρότερη αδελφή του είναι μαθήτρια του Δημοτικού, που λειτουργεί στο ίδιο κτήριο με το Γυμνάσιο.
Αναμένεται η ανακοίνωση του χειρισμού, προϊόν της συνεργασίας της δ/νσης του σχολείου με τον δήμαρχο Β. Κέρκυρας.